Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Nedjelja, 26 Svibanj 2013 07:19

Rukometni klub Vranjic i Gimnazija Vladimir Nazor organiziraju buvljak pomoći za Mateu Lončar

 

Kako bi pomogli teško nastradaloj Matei Lončar, koja se oporavlja u Krapinskim toplicama, Rukometni klub “Vranjic” i V. gimnazija “Vladimir Nazor” u srijedu 29. svibnja organiziraju humanitarni buvljak.

Havlevrijedna akcija održat će se u školskom dvorištu od 16 do 20 sati, dok će se u slučaju lošeg vremena buvljak premjestiti u atrij gimnazije. Inače, Matea Lončar stradala je 22. kolovoza 2012. godine u obiteljskoj kući u Svetom Kaji zbog strujnog udara.

Matea je šesnaestogodišnjakinja koja je do strašnog događaja bila perspektivna rukometašica RK Vranjic te odlična učenica V. gimnazije Vladimir Nazor.

Nakon liječenja u KBC-u Split, Matea se tijekom prosinca 2012. liječila u KBC-u Dubrava u Zagrebu gdje joj je ugrađen stimulator rada mozga te je nakon višemjesečne kome došla svijesti. Početkom siječnja ove godine upućena je na daljnje liječenje i rehabilitaciju u Krapinske toplice gdje se još uvijek nalazi.

Nažalost, njeno stanje je i dalje teško te osim bolničke njege zahtijeva i svakodnevnu brigu roditelja, zbog čega su supružnici Lončar cijelo vrijeme liječenja boravili u Zagrebu, a sada su s Mateom i u Krapini.

Pored Matee, supružnici Lončar imaju još četvero djece,te u ovoj teškoj situaciji nisu u mogućnosti pokriti sve troškove liječenje i rehabilitacije.

“Svaka pomoć sedmeročlanoj obitelji Lončar je dobro došla, zato dođite u što većem broju i podržite ovu akciju!”, stoji u pozivu RK Vranjic i V. gimnazije.
Izvor: Slobodna Dalmacija

 

 

 

 

Pročitano 3154 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr