Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 05 Veljača 2020 14:10

Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala Redom Stjepana Radića Solinjanku Palminu Poljak

Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala Redom Stjepana Radića Solinjanku Palminu Poljak Foto: Ured Predsjednice RH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak 4. veljače 2020. dodijelila je odlikovanja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama koji svojim radom pridonose očuvanju hrvatske kulture i identiteta, te razvoju i ugledu Republike Hrvatske.

Izrazila je ponos na osobne uspjehe umjetnika i djelatnika u kulturi, nazvavši ih nositeljima ukupnih društvenih i duhovnih vrijednosti jer su univerzalnim jezikom umjetnosti povezali ljude i predstavljaju našu domovinu kao zemlju darovitih umjetnika.
Predsjednica je istaknula znanstvenike koji svojim djelovanjem promiču ugled naše Domovine te stvaraju vrijedne međunarodne suradnje kojima hrvatska znanost dokazuje svoju znanstvenu izvrsnost i sposobnosti.
Izrazila je zahvalnost hrvatskim sportašima zato što je Hrvatska postala poznata upravo zahvaljujući njihovim uspjesima te poručila kako je sport velika snaga koja ujedinjuje ljude, jednako kao što i nas sportski uspjesi „ujedinjuju u ponosu i sreći osvojenih medalja“, ali i ljudima koji svojim volonterskim radom promiču u svojim sredinama dobrotu i razumijevanje, kao i čuvarima vjere i duhovnosti, Predsjednica je zahvalila na svemu što čine u skrbi za čovjeka, na promidžbi humanosti i milosrđa, čime sav njihov trud i napori predstavljaju mozaik onoga što čini naš ukupni identitet.

Uz već spomenutu našu maratonku i volonterku Dinu Levačić koja je Predsjednica odlikovala Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske odlikovana je i još jedna Solinjanka, gospođa Palmina Poljak i to za osobite zasluge i stradanje u borbi za nacionalna i socijalna prava hrvatskog naroda, a u prigodi 75. obljetnice prvog oslobođenja grada Splita i 74. obljetnice konačnog oslobođenja grada Splita i Dalmacije od fašističke okupacije Redom Stjepana Radića zajedno s gospođom Poljak odlikovan je i gospodin Antun Baranović.

 

 

Pročitano 560 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr