Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Ožujak 2020 07:27

Vijeće za prevenciju kriminaliteta s predstavnicima mjesnih odbora

Vijeće za prevenciju kriminaliteta s predstavnicima mjesnih odbora Sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta s predstavnicima mjesnih odbora

 

U organizaciji Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina i Centra za djecu, mlade i obitelj u Solinu, 10.ožujka je održana prva koordinacijska sjednica predstavnika Vijeća s predstavnicima solinskih mjesnih odbora u 2020. godini.

Naime, na redovitoj sjednici Vijeća, dogovorena je intenzivnija suradnja s mjesnim odborima u cilju kvalitetnijeg uvezivanja radi razmjene terenskih informacija kao i poticanja pozitivnih inicijativa povezanih s unaprjeđenjem kvalitete življenja u susjedstvu.

Funkcionalno povezivanje Vijeća i mjesnih odbora ojačati će i kroz planirano istraživanje na temu sigurnosti u lokalnoj zajednici. Istraživanje će se provesti pod stručnim vodstvom znanstvenika sa Sveučilišnog odjela za forenzičke znanosti u Splitu, a mjesni odbori pružiti će logističku i volontersku potporu realizaciji.

Sastanak kojem su nazočili i gradonačelnik Dalibor Ninčević te zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, zaključen je diskusijom o komunalnim intervencijama i planovima gradske uprave.

Sjednici su nazočili i predstavnici Policijske postaje Solin, načelnik Petar Puljiz i pomoćnik načelnika Anton Milanović, saslušali su probleme mjesnih odbora u odnosu na stanje javnog reda i mira te potaknuli praktične inicijative koje bi trebale rezultirati boljim razumijevanjem i praktičnom suradnjom policije i zajednice.
Na kraju sastanka prihvaćena je i inicijativa o pozivu Arheološkom muzeju za zajedničku organizaciju Dana obitelji - Solin u Saloni.

 

Pročitano 509 puta