Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 24 Lipanj 2013 09:31

KNJIGE: U Solinu predstavljena knjiga profesora Petra Listeša

Proza - Rukovet ljubavi


Jedna u nizu kulturnih manifestacija u okviru ovogodišnjeg Solinskog kulturnog ljeta u četvrtak 20. lipnja 2013. u Galeriji Doma Zvonimir u Solinu, priređeno je  predstavljanje knjige „Rukovet ljubavi“ autora profesora Petra Listeša iz Splita, inače kliških korijena.

Uz nazočnost niza ljubitelja poezije iz Solina, Klisa, Splita i drugih mjesta, ovoj manifestaciji su bilipetar-listes-knjiga
nazočni gradonačelnik Solina Blaženko Boban, Ante Sanader donedavni župan Splitsko-dalmatinske županije i niz osoba iz solinske kulturne javnosti.

Rukovet ljubavi je zapravo spomenar posvećen nizu konkretnih osoba u kojem su istaknute njihove vrline, ljubav i prijateljstvo prema drugim ljudima. Knjigu su predstavili profesori Jure Kuić, Velimir Karabuva i autor Petar Listeš, koji se je zahvalio suradnicima i donatorima čiji prilozi su omogućili tiskanje ove knjige, a naročito Županiji Splitsko- dalmatinskoj, Gradu Solinu i nizu drugih.

Ovu večer poezije i glazbe uveličali su nenadmašiva klapa Vokalisti Salone, kao i mlada sopranistica Alma Karmelić uz pratnju poznatog pijaniste Marina Limića. Uspjehu ove priredbe u znatnoj mjeri je doprinio poznati TV voditelj Joško Vukšić, koji je maestralno vodio ovu manifestaciju,  koju su brojni posjetitelji s oduševljenjem pratili. Prisutni su srdačno čestitali autoru na ovoj knjizi poezije, u kojoj se zalaže za ljubav i prijateljstvo između poznatih i nepoznatih ljudi.
                                    
Miro Podrug

 

 

 

 

Pročitano 2062 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr