Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 28 Lipanj 2013 17:07

Tamarinke uveličale obilježavanje Dana državnosti u Konzulatu RH u BitoliNa poziv počasnog konzulata Republike Hrvatske u gradu Bitoli u Makedoniji i konzula Branka Maretića, rodom Splićanina, ženska klapa Tamarin iz Vranjica sudjelovala je u obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske.

Uz nazočnost brojnih Hrvata i njihovih prijatelja Makedonaca te predstavnika Konzularnog zbora Bitole, nazočnima su se obratili u ime Hrvatske matice iseljenika gđa. Branka Bezić Filipović, počasni konzul RH Branko Maretić te veleposlanik RH u Skopju Zlatko Kramarić.

Počasni konzulat je ovom prilikom obilježio i ulazak Hrvatske u Europsku uniju.
Ovo je bila i posebno svečana prigoda jer se napunilo 10 godina od prve zajedničke proslave Dana državnosti u Bitoli.

Ravnateljica splitske HMI gđa Bezić Filipović uprilićila je projekciju filma „Split iza kantuna“, dokumentarac autora Gorana Borčića, savjetnika Muzeja grada Splita, koji je i sam nazočio ovoj svečanosti.

 Manifestaciju su uveličale Tamarinke koje su u klapskoj maniri otpjevale hrvatsku, europsku i makedonsku himnu, a sama svečanost je završila njihovim koncertom.

Boravak u Makedoniji Tamarinke su iskoristile za upoznavanje makedonske kulture, posjetom mnogih znamenitosti i glazbenih događanja.

I.G.

 

 

 

 

Pročitano 2899 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr