Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 09 Srpanj 2013 10:28

ZAVRŠENA DVODNEVNA LIKOVNA KOLONIJA

Likovna udruga Salona Art i ove je godine u sklopu solinskog kulturnog ljeta organizirala dvodnevnu Likovnu koloniju koja je u Solinu okupila 25 umjetnika iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine.
„I ove se godine u Solinu okupio lijep broj umjetnika, njih 25, od kojih je većina iz ovoga bazena, ali ima ih i iz Dubrovnika, Zagreba, pa čak i iz Bosne i Hercegovine. Ova dva dana boravit ćemo na nekoliko lokacija, prošle smo godine bili u Saloni, sada smo u centru Solina, a sutra smo u Vranjicu tako da umjetnici imaju priliku motive za svoja djela uzeti iz svih djelova Solina. Djela koja nastanu na kolonije bit će prezentirana javnosti kroz 15-ak dana na izložbi u Domu kulture Zvonimir – kazao nam je Duško Anić, predsjednik Likovne udruge Salona Art dodavši kako Udruga priprema još čitav niz projekata među kojima svakako treba istaknuti veliku izložbu umjetničkih djela maloga formata koja će se ove godine održati za blagdan Male Gospe i Dan grada Solina, a u prosincu će u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu biti priređena također velika izložba i to sakralne tematike.
Na likovnoj koloniji u Solinu mogli su se sresti umjetnici svih kategorija i likovnih senzibiliteta, a među njma smo zatekli i gosta iz Bosne i Hercegovine.
„Rado sam se odazvao pozivu svojih prijatelja da dođem na ovu koloniju i vjerujte mi, nisam pogriješio, samim mjestom sam oduševljen, a kako ima puno finih stvari u okruženju nije mi bilo baš jednostavno odlučiti se koji motiv odabrati, ali što se god izabere, valja – komentirao nam je Miroslav Zovko, gost iz Bosne i Hrecegovine.
Dvodnevna kolonija završila je u Vranjicu gdje su umjetnici na malo prostora uistinu imali pregršt zanimljivih motiva za probuđivanje kreativnosti, a na koji su ih način i u kolikoj mjeri Solin i Vranjic inspirirali sazat ćemo na već spomenutoj izložbi koja će se do kraja srpnja prirediti u Domu Zvonimir.
Vesna ŽIŽIĆ

 

Pročitano 2151 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr