Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 16 Srpanj 2013 07:48

Gromoglasni pljesak za Arijanu Čulinu

Mi smo narod od kontre, samo nas trebate pretrpjeti u prvom naletu – poručila je splitska glumica Arijana Čulina u prvoj europskoj izvedbi popularne monodrame Za Europu spremni sredinom srpnja u vrtu Tusculuma.
Ova stand up komedija premijerno je izvedena 2009. i do sada je doživjela stotinjak uprizorenja, a nastala je na osnovi istoimene zbirke satiričnih kolumni objavljene nekoliko godina ranije.
Kroz mnogobrojne viceve i pošalice praćene dobrim vokalom pjesama Abbe, Edith Piaf i Tota Cotugna, glumica govori o aktualnim problemima Hrvata pred, te konačno i nakon ulaska u Europsku uniju.
- Brojne su različitosti Hrvatske i Europe u standardu, običajima, ponašanju i kulturi. Upravo ta usporedba naših navika i običaja s europskima baza je koju sam nastojala kritički i zabavno nadograditi – kazala je Čulina nabrajajući neke naše specifičnosti poput prehrambenih navika, gradnje grobnica i vikendica, vjenčanja ili ponašanja u prometu.
- Tu su još i jezične specifičnosti, bespravna gradnja, cestogradnja, politička događanja, ne možeš sve ni nabrojit – kroz smijeh je istaknula uvijek dobro raspoložena i za šalu spremna Čulina pobirući gromoglasni pljesak mnogobrojne publike.

M.B.J

 

Pročitano 2123 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr