Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 29 Srpanj 2013 10:33

Obilježena Večer folklora

Stari splitski plesovi, plesovi otoka Korčule, Bunjevački plesovi te druge vrijedne koreografije i pjesme obilježile su Večer folklora koju je Kulturno-umjetničko društvo Salona zajedno sa svojim gostima, KUD-om Brodosplit iz Splita, upriličilo 28. srpnja na ljetnoj pozornici u Gradini.
Prema riječima direktora KUD-a Salona Igora Ćićerića ova bogata glazbena večer uvod je u niz događanja kojim će Društvo obilježiti 70-tu obljetnicu svoga djelovanja.
- Kulminacija proslave očekuje nas krajem studenoga ove godine u sportskoj dvorani na Bilankuši gdje planiramo organizirati pravi glazbeno-scenski spektakl – najavio je Ćićerić dodajući kako bi tom prilikom uz sve sekcije Društva trebala nastupiti i glazbena te vokalna tijela koja su u prošlosti djelovala pod okriljem KUD-a.
Trenutno u okviru Društva djeluju folklorni ansambl, mandolinsko-tamburaški orkestar, ženska vokalna skupina, dječja folklorna grupa te sekcija veterana. Gledano u brojkama Salona okuplja preko sto članova i jedno je od najvećih solinskih kulturnih društava stoga ne čudi da već dugi niz godina čini okosnicu kulturnog i glazbenog života grada.
Povijest Društva obilježena je brojnim gostovanjiam u zemlji i inozemstvu, a posebno mjesto zauzima Kolektivna nagrada grada Solina dodijeljena 2004. kao priznanje za uspješno djelovanje na polju promicanja glazbene i običajne kulture našeg grada i domovine u svijetu.
Večer folklora organizirana u Gradini privukla je iznimno velik broj gledatelja, a bogati glazbeno-scenski niz zaključen je izvedbom završnog kola iz opere Ero s onoga svijeta.


M.B.J.

 

 

Pročitano 2417 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr