Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 22 Svibanj 2014 07:29

NK SOLIN: Solin ispao u treću ligu

 


SOLIN – Solin od 20. svibnja 2014., je postao trećeligaš. Modri su rezultatski na kraju ove sezone izgubili drugoligaški status ali im je do jučer tinjala nada i čekajući rasplet u svezi ukupnog licenciranja drugoligaša i trećeligaša. Još od sezone, 1990./1991., slijedi razdoblje drugoligaškog natjecanja Solina u samostalnoj Hrvatskoj. Znači službeno od 16. lipnja 1991. do 17. svibnja 2014. godine, odnosno di jučer! Tako Solin, Klub bogate tradicije, najstabilniji hrvatski drugoligaš, koji se u ovom razredu natječe od utemeljenja hrvatske države 1990. godine kao jedini od svih dosadašnjih drugoligaša, na sportskom području nije izborio igranje i slijedeću sezonu.
Jučer, 20. svibanj 2014. je i službeno objavljeno licenciranje HNS nakon žalbenog postupka. Trećeligaši Bistra iz Donje Bistre (Središte), te Imotski, Šibenik i Mosor iz 3.HNL jug su dobili licence za igranje u Drugoj HNL u sezoni 2014./2015. Stoga će po plasmanu u 2. HNL uči Bistra, koja mora potvrdili plasman u još dvije utakmice, i jedan klub iz Dalmacije, znači Drugu ligu napuštaju posljednja Zelina i pretposljednji Solin iako je u središnjem postupku, ispunio uvjete licenciranja.
Prošli utorak, 20. svibnja, trener Krešimir Sunara predvodio posljednji trening uz Jadro u otužnoj atmosferi, jer se doznao rasplet u svezi licenciranja i da je Solin postao trećeligaš.
- Igrači su dobili slobodno, za njih je ova sezona završena. Ja imam zadaću pripremiti izviješće za četvrtak upravi kluba. Što će slijediti o tome se možemo čuti nakon četvrtka. Jedino znam da se neće igrati utakmica polufinalna utakmica za županijski kup protiv Splita u Solinu. Rečeno mi je da je će se odrediti termin u srpnju ili kolovozu. Nakon službenog izviješća upravi kluba možemo se dogovoriti i za komentar za vaš cijenjeni list – rekao je trener Krešimir Sunara, Kaštelanin sa zagrebačkom adresom.

Zakazana sjednica IO kluba

U četvrtak, 22. svibnja 2014. s početkom u 15 sati, zakazana je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog kluba Solin na kojoj će se raspravljati o tek završenoj natjecateljskoj sezoni u kojoj je Solin izgubio status drugoligaša.
- Na sjednici će biti izvještaji struke seniorskog sastava, trenera Krešimira Sunare i sportskog direktora Ivice Kalinića. Struka omladinskog pogona i Škole nogometa neće biti na zakazanoj sjednici, jer njihova natjecanja još nisu završena – rekao je Joško Delale, predsjednik kluba.

Miro Podrug

Pročitano 1609 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr