Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 15 Veljača 2017 13:18

NK SOLIN: Prijateljska utakmica vodećih klubova nije odigrana do kraja!

SOLIN – RUDEŠ 0:0 (prekid u 74. min.)

SOLIN - Stadion Pokraj Jadra. Gledatelja 250. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Čatipović i Buzov.

SOLIN: Višić, Mrković, Šarlija, Gruica, Farić, Batarelo, Svalina, Zoungrana, Luetić, I. Perković, Jelavić (Čagalj, Jurić, Leko, D. Perković, Božina, Taraš, Cicijelj, Tomić, Tadić).
TRENER: Mirko Labrović.

RUDEŠ: Čondrić, Franić, Borevković, Jelić-Balta, Boršić, Vuco, Kovačić, Ljubičić, Posavec, Topić, Aralica (Lončarić, Mihić, Biškup, Šare, Havojić, Ivančić, Collin, Grbić, Milinković, Crnogorac).
TRENER: Igor Biščan.solin rudes 2 2017

Nažalost izvještaj moramo početi incidentom, jer prijateljski ogled Solina i Rudeša, drugoplasiranog i prvoplasiranog na kraju jesenskog dijela prvenstva, nije odigran do kraja. Utakmica je prekinuta u 74. minuti, bolje rečeno nije nastavljen nakon grubog prekršaja Andrije Milinkovića nad domaćim igračem Anđelom Svalinom, nakon čega je nastala opća gužva na terenu. Bilo je guranja, uvjeravanja, psovanja i drugih nedoličnih događanja za jednu sportsku priredbu. Najveću ulogu su odigrali stručni stožeri obiju momčadi, koji su uspjeli poslije nekoliko minuta smiriti strasti. No, dogovorom trenera i sudaca utakmica nije nastavljena zbog naelektrizirane situacije, te su momčadi odradili dio treninga i otišli u svlačionice. Činjenica je da je Svalina zbog ozlijede desnog kuka zatražio liječničku pomoć.

Što se tiče igre ona nije obilovala ljepotom ali je bilo i dobro smišljenih akcija ali nerealiziranih do kraja. Prvi su zaprijetili gosti u 30. min., nakon ubačaja Topića Aralica je iz blizine loptu skrenuo pokraj stative. Nedugo zatim tečna akcija domaćina počela je od Mrkovića, a Ivan Perković je nakon driblinga pripremio loptu za udarac Svalini koji je pucao preko vrata. Domaći stežu obruč oko vrata Čondrića ali bez završnice. Vrijedno zabilježiti ubačaj Svaline iz kuta i udarac glavom Gruice tik pokraj stative.

Na samom otvaranju drugog dijela Ivan Perković je oštrim prizemnim udarce, stavio Čondrića na muke. Uslijedilo je razdoblje obostrano žustre igre do prekida.

Miro Podrug

Tadić i Žižić potpisali za Solin

SOLIN – Predzadnji dan prijelaznog roka Solin je snažniji za dvojicu novih igrača. Pristupnice za registraciju su potpisali povratnik iz Italije Duje Tadić i Ivan Žižić, povratnik iz Dugopolja.

M.P.

 

 

 

 

Pročitano 1148 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr