Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 11:40

NK SOLIN: Trener Mirko Labrović prezadovoljan pristupom svojih igrača u Sigetu

Rehabilitirali se za brodolom u Novigradu

Omiški tandem, Jelavić – Farić, slomio Dragovoljce u Sigetu

Već u slijedećoj prvenstvenoj utakmici, također u gostima, Solinjani su se rehabilitirali za pretrpjelifaric jelavic brodolom u Novigradu. Uvjerljivo su porazili Hrvatski Dragovoljac na njihovom igralištu u Sigetu, rezultatom 3:1, i zadržali visoku stečenu poziciju na drugoligaškoj ljestvici i nakon dva uzastopna proljetna gostovanja.

- Kritike koje sam uputio prošli tjedan nisu ugodno djelovale ali su igrači na terenu odgovorili na najbolji mogući način, ako se izuzme početak utakmice. Nije lako Hrvatskom Dragovoljcu na njegovom igralištu zabiti tri pogotka, koji je prije ove utakmice ukupno primio manje pogodaka od nas – počeo je zadovoljno priču trener Solina Mirko Labrović.

Mrežu Dragovoljaca načeli su Omišani u dresu Solina, napadač Mario Jelavić i lijevi branič Marko Farić, za 2:0.
- Veseli jer su i tri različita strijelca, Jelavić, Farić i Cicijelj. Prvi i treći pogodak su rezultat preciznih akcija, a posebice prvi je za udžbenike. Drugi je ubačaj Batarela a na drugoj stativi našli su se Šarlija i Farić, a potonji ga je skrenuo mrežu. Čestitke svima, za obranu, akcije i pogotke, a nadasve za pristup. Slobodno napište. Ja sam svoje obečanje izvršio dva dana slobodna nakon pobjede, dok je Farić dužnik palačinke za cijelu momčad – veli Labrović.

Solin je ostao pri vrhu ljestvice i nakon dva teška gostovanja. Nakon poraza u Novigradu je izgledalo kao da su ambicije kluba s Jadra splasnule, premda je klub Solin uputio zamolbu za prvoligašku licencu u slijedećoj sezoni! Pa i neke izjave trenera Labrovića su pogrešno interpretirane.
- Točno je, nismo opterećeni prvim mjestom. Ako možemo biti ćemo. Nemamo imperativ ali se nismo odrekli borbe. To možda neki zaključuju, jer u zimskoj stanci nismo osnaženi prvoligaškim pojačanjima, nego igračima iz treće lige, premda nam je u prvoligaša Splita otišao jedan od boljih igrača Luka Kapetanović. Pa i Baldo je došao iz treće lige pa je zabio treći pogodak u Sigetu, a Dominik Perković je odigrao jako dobro zamijenivši Mrkovića na desnom braniču, nažalost zaradio je treći žuti karton, a dva je prenio iz Hajduka II.

U slijedeću subotu Šibenik je gost uz Jadro. Predvodi ga također Sinjanin Stipe Balajić, nekadašnji trener Solina, Labrovićev „zemljak“ i prijatelj. Tko će koga nadmudriti, jer mnoge tajne su rečene uz kavicu dvojice trenera na kormilima Šibenika i Solina.
- Što da kažem, jer prijatelju Stipi i Šibeniku je teško. S ovom pobjedom u Sigetu osigurali smo primarni cilj a to je ostanak u ligi. Stoga sada opušteni možemo igrati kvalitetnije na rezultat i plasman. Liga je snažna i ujednačena, što potvrđuju i rezultati prva dva proljetna kola – zaključio je trener Mirko Labrović.

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 1600 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr