Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 15 Ožujak 2017 09:10

JUDO: Solinski judaši na EJU kupu u Zagrebu

Ana Viktorija Puljiz peta

Prošli vikend, 11. i 12. ožujka 2017., Ana Viktorija Puljiz, natjecatelji judo kluba Solin nastupili su na Europskom kupu za kadete u Zagrebu pod vodstvom trenera Dragana Crnova. Na natjecanju je sudjelovalo 792 natjecatelja iz 31 države.

judo dragan viktorija

Natjecateljica Solina Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do 44 kg osvojila je peto mjesto. Prvo kolo je bila slobodna, u osmini finala pobijedila je Njemicu Nikitu Krieger, a u četvrt finalu bila je bolja od Mađarice Timeu Kardos. U borbi za finale je dominirala nad Francuskinjom Lize Gateau ali u produžecima borbe gubi. Nakon iscrpljujuće borbe u polufinalu nije uspjela povratiti snagu te u borbi za broncu gubi od Talijanke Carlotte Avanzato. S ovim petim mjestom osvojila je 20 dodatnih bodova na svjetskoj rang ljestvici, te sada zauzima 33. mjesto, te je ostvarila normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu i Europskom prvenstvu u Litvi.

Natjecatelj JK Solin Bruno Katić nastupio je u kategoriji do 90 i osvojio deveto mjesto. Ostvario dvije pobjede i dva poraza, a se trenutno nalazi na 34. mjestu svjetske rang ljestvice.

Miro Podrug

 

 

 

 

Pročitano 846 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr