Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Nedjelja, 19 Ožujak 2017 10:11

ODBOJKA: Razgovor s Enom Veljača, odbojkašicom OK Solin

 

Ena je vesela osamnaestogodišnjakinja, maturantica komercijalno-trgovačke škole u Splitu, živi i trenira u Solinu i jako se veselila što smo baš za nju izdvojili vremena za ovaj intervju.

Uspjeli smo između silnih obveza koje ima ova mlada odbojkašica dobiti vrijeme da saznamo zašto baš odbojka i kakvi su planovi naše Ene Veljača, koja trenira za OK Solin.

Ena kada si i zašto počela trenirati odbojku?

Odbojku sam počela trenirati u 3. razredu osnovne škole. Od toga je prošlo jedno desetljeće, što me čini jako ponosnom. Prvi put sam odbojkaški trening posjetila s ocem. Ljubav prema odbojci dogodila se na prvi pogled. Svoj odbojkaški put započela sam kao početnica u školi odbojke OK Solina te sam svojom upornošću, pristupom, radom i disciplinom sve ove godine postupno postizala ono što sam danas.

Koliko nam je poznato uz odbojku upravo završavaš i srednju školu, pa možeš li nam reći kako uspijevaš uskladiti sve obveze koje imaš?

Svakodnevno pohađanje Komercijalno – trgovačke škole Split te uz treninge odbojke zahtijevaju kompletnu organizaciju vremena. Međutim, smatram da ako ono što voliš, želiš raditi kvalitetno, trebaš izdvojiti vrijeme, organizirati radni dan i sve ostale aktivnosti te neće biti problema.

Ove godine si dobila nagradu “Darovitog sportaša” Grada Solina, koje bi još uspjehe izdvojila kao najdraže u svojoj karijeri?

Da, istina, to mi je i ujedno jedna od najdražih i najvrjednijih uspomena u mom životu. Izdvojila bih svoj povratak nakon uzastopnih ozbiljnih ozljeda i operacije koljena te brojne medalje s ostalih natjecanja. Nadam se da će mi uz trud i potporu bližnjih, karijera biti nastavljena i da ću s OK Solinom doživjeti mnogo lijepih i uspješnih sportskih trenutaka.

Planovi za budućnost?

Moji planovi za budućnost povezani su s upisom na Kineziološki fakultet u Splitu što bi rezultiralo ostvarenjem mojih snova.

Što misliš o svojoj trenerici i kolegicama iz kluba, vaš odnos prije i poslije treninga ili sve ostaje u dvorani?

Trenerica Mia je moja druga majka, tolike godine se poznajemo i uvijek je bila uz mene vjerujući u mene kada nitko drugi nije. Prošle smo brojne uspone i padove te smo neko vrijeme igrale zajedno za OK Brda u prvoj ligi. Sada je odlična trenerica našeg kluba te nam svakim treningom pruža nova znanja i vještine nastojeći od nas učiniti vrhunske sportaše. Moje cure su fenomenalne, svaku volim jer na svoj način daju doprinos timu što nas čini kvalitetnom i zrelom ekipom, unatoč tome što smo najmlađi sportski tim u natjecanju. Naš odnos nije temeljen isključivo na sportskim postignućima već se međusobno družimo i izvan terena te smo potpora jedna drugoj kao i podrška u svemu.

U svakom sportu bitna je prehrana, koliko ti paziš što jedeš?

Prehrana je neizostavan dio života svakog uspješnog sportaša. Iznimno pazim na svoju prehranu. Imam plan svakodnevne prehrane koji mi omogućava da ostanem koncentrirana i zdrava provodeći dane izvan kuće obavljajući svoje obveze.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme, i odgovor koji zanima mušku populacija, postoji li onaj netko?

Ono malo vremena što mi ostane nakon sporta i školskih obveza provodim u krugu obitelji i prijatelja. Naime, smatram da se za voljenu osobu može izdvojiti vremena, međutim, ne mogu reći da postoji onaj netko, ali sve u svoje vrijeme, polako i opušteno, mladi smo, život je pred nama.

Upitali smo i trenericu Miu Bratić da nam otkrije neku od njenih sportskih vrlina i mana?

Ena je još od najmlađih uzrasta bila jedna od onih djevojčica kod koje sam na prvi pogled mogla prepoznati naklonost prema sportu i sposobnost nametanja unutar sportskog kolektiva. Ona je pravi primjer sportašice i osobe s vrijednostima kakve mi potičemo i razvijamo u Odbojkaškom klubu Solin. Uvijek je nasmijana, pozitivna i odgovorna u izvršavanju svih izazova koje stavimo pred nju. S obzirom da je maturantica, nadam se da će Ena upisom na Kineziološkom fakultetu u Splitu svoju ljubav prema odbojci preoblikovati u svoje buduće zanimanje, izobrazbom za sportskog trenera smjer odbojke te se radujem našoj budućoj suradnji.

Nakon jednog veselog i ugodnog razgovora u društvu naše mlade solinske odbojkašice Ene i njene trenerice možemo samo zaključiti kako ljubav i volja donose neizostavne rezultate na svim poljima.

Ena želimo ti upis na Kineziološki fakultet od srca, kao i uspjeh na svim životnim poljima.

Helena Čerina/ Solin-Live
http://www.solin-live.com

 

 

 

Pročitano 1386 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr