Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 14 Travanj 2017 08:10

JUDO JK SOLIN: Mladi Solinjani nastupili u Milanu i na Uskršnjem međunarodnom turniru

Prošli vikend, 8. i 9. travnja 2017. u talijanskom Lignanu je održan Europski kup za juniore. Judo klub Solin su predstavljala tri natjecatelja Stipe Havlović, Lovre Vrlić i Josip Kokeza. Kokeza je napravio najbolji rezultat osvojivši deveto mjesto uz dvije pobjede i dva poraza. 

Nakon turnira su odrzane pripreme dva dana na kojima je trener Dragan Crnov uz tri spomenuta juniora poveo i kadete Bruna Katića, Anu Viktoriju Puljiz, Augustina Markovića i Marina Vujića, koji se spremaju za europske kupove.

U organizaciji JS županije Splitsko-dalmatinske 26. Uskršnji turnir izvrsno je organiziran 8. travnja 2017. u Solinu, po paskom predsjednika Marija Vranješa i dopredsjednika Branka Crnova. Nastupilo su predstavnici 22 kluba iz BiH i Hrvatske, ukupno 417 natjecatelja, 279 judaša i 138 judašica.
Natjecalo se na novim strunjačama koje je Županijski savez osigurao preko HJS-a i to je bila vrlo lijepa slika, po prvi put vidjeti četiri ista borilišta sa novim tatamijem.

solin 4 207

Judaši su nastupali u četiri uzrasne skupine, u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Najbrojnija je bila skupina uzrasta do 10 godina, zatim skupina do 12, a nakon toga su nastupili dječaci i djevojčice do 14 godina, kojima je ovo generalna proba prije PH, koje će se uskoro održati u Zagrebu. Nakon ove tri skupine vidjeli smo skupinu mlađih, kadeta kojima se ovaj turnir boduje za Hrvatski judo super kup. Sudili su mladi suci Županijskog judo saveza, a za neke od njih je ovo bila generalna proba prije polaganja službenog praktičnog ispita za hrvatske judo suce.

U ukupnom plasmanu već punih 15 godina najveći pehar Županijskog judo saveza ponovo je završio u riznici Pujanki, koje su osvojile 20 zlatnih, devet srebrnih i 14 brončanih odličja. S ukupno 232 boda uvjerljivo su zauzeli prvo mjesto, slijede Kaštela s 159 bodova, treći je Solin s 127, zatim Dalmacijacement 114 i peti pehar organizatora je pripao judašima Hercegovca iz Mostara sa 89 bodova.

Zlatna odličja za Pujanke su osvojili: Ivan Todorović, Ivan Bezić, Leona Marijanović, Frane Copić, Matej Ivan Marović, Roko Antunović, Benedikt Pisac, Nevena Žarković, Nina Simić, Nikolina Hrnjak, Lucija Radić, Kristina Iva Maršić, Karla Kulić, Domagoj Ćapeta, Rino Drobnjak i Ivan Copić. Po dva zlatna odličja u dvije uzrasne skupine osvojili su Nikolina Cecić i Ivo Kokan.

Natjecatelji Judo kluba Solin pod vodstvom trenera Bruna Čerine osvojili su ukupno 24 medalje od kojih su 10 zlata, šest srebra i osam bronci, što im je omogućilo ekipno treće mjesto.

Prvo mjesto osvojili su: Marko Božić, Laura Barišić, Ante Japirko, Nina Anić, Mate Ćurković, Mateo Ivandić, Stjepan Marković, Ivan Šahdomerović, Stjepan Puljiz i Anica Bubić.

Drugo mjesto osvojili su: Ela Krstulović, Miro Masatović, Josip Dadić, Marin Mijić, Marin Pervan i Gabrijel Duvnjak. Brončana odličja zaslužili su: Ivan Milković, Luka Vrandečić, Jakov Žužul, Paula Maljković, Nikola Bašić, Katarina Šušmelj, Dominik Rožić i Petar Mijić.

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 1378 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr