Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 20 Travanj 2017 08:14

NK SOLIN: Mladi napadač Ivan Grubišić out do kraja sezone

Morao pod nož lijevog meniska

Nažalost danas ne mogu biti dio tog tima ali sam tu uz njih i dišemo kao jedno tijelo

 Jedan od proizvoda solinske škole nogometa u prvoj momčadi drugoligaša Solina napadač Ivan Grubišić (20) do kraja ove sezone neće biti na raspolaganju treneru Mirko Labroviće. Nedavno je operirao koljeno lijeve noge i rehabilitacije teče uredno zaključiti je iz razgovora s njim. Prošle sezone pekao je zanat u trećeligaškom razredu, kada ga je u jesenskim dijelom prvenstva u „vatru“ ubacivao bivši trener Ante Terze, inače njegov učitelj iz juniorskog sastava. Kod Grgice Kovača je izborio standardnost u kvoti igrača do dvadeset i jedne godina, što je nastavio i kod današnjeg učitelja Mirka Labrovića u drugoligaškom razredu. Ivan je u jesenskom dijelu skoro sve utakmice bio u prvoj momčadi, stoga danas zasigurno nedostaje u konkurenciji i borbi za prvo mjesto u Drugoj HNL.nk solin ivan grubisic4 2017hom priču Ivan, popularni Kapula, koji vuče obiteljski nadimak, te je naglasio:

- Od početka zimskih priprema vučem ozljedu, od trećeg treninga. Razloge ozlijede liječnici vide u promjeni podloge vježbanja. Pokušalo se raznim vježbama i terapijama sanirati napuknuće meniska lijevog koljena, nažalost morao sam pod nož. Operirao me dr. Kanito Bilan u KBC Split, u bolnici na Križinama. Nalazi su uredni i sad počinju fizikalne terapije, a u međuvremenu radim vježbe za ojačanje ostalih mišića.
Treneru Labroviću nedostaje standardni igrač iz kvote do dvadeset i jedne godine, a mladom Ivanu je teško gledati a ne sudjelovati na putu prema možda i povijesnom rezultatu njegovog matičnog kluba.
- Što je tu je, na štakama sam do kraja travnja. Nakon toga slijede vježba, ojačanja i trčkaranja. Vjerujem da ću biti spreman i zdrav do ljetnih pripreme. Preporuka je, nema žurbe. Daj Bože da to budu pripreme za Prvu ligu – rekao je Ivan.
Počeo je uz Jadro kao sedmogodišnjak, kod Zvone Balića, potom su ga vježbali Ognjen Majdov, Mladen Bosančić, Damir Boban a u juniorima nastavio Ante Terze, koji mu je bio trener i u prvoj seniorskoj godini. Iz generacije 96. godište jedino su ostali on i Antonio Leko, dok su Mario Kapitanović i Stipe Gizdić otišli u Zagoru a potom u Slogu, kao i nešto stariji Martino Mikelić. I sezonu prije pod Terzinim vodstvom trenirao je sa seniorima a igrao za juniore pod paskom Damira Bobana. Tako je i prošle sezone vježbalo nekoliko aktivnih juniora, Ivan Bodrožić i Krešimir Božinović, no obojica nisu imali strpljenja i danas igraju u sučuračkom Jadrani i stobrečkom Primorcu, jedino Duje Ninčević uspješno bilježi nastupe za prvu momčad i opravdava ukazano povjerenje Labrovića, kao i stoper Toni Taraš, obojica 97. godište.

O planovima i ciljevima, nije želio puno govoriti, jer prvo treba uspješno sanirati sve faze rehabilitacije i vratiti se na teren.
- Prirodna pozicija mi je lijevo krilo, jer to sam igrao još kao dječak. To mi se najviše sviđa, no moram biti na usluzi kao mladi igrač u kvoti do dvadeset i jedne godine. Naravno, temeljni cilj mi je izboriti standardnost i ostati u matičnom klubu. Moja želja kao i svih ostalih igrača, struke i uprave je bio ostvariti cilj ostanak u 2.HNL, a danas su ambicije porasle. Nažalost drugi dio prvenstva ne mogu biti dio tog tima ali sam tu uz njih i dišemo kao jedno tijelo - zaključio je Ivan Grubišić.

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 712 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr