Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 21 Travanj 2017 08:32

TENIS: U tijeku osmo izdanje ETA turnira Salone Opena 2017.

 U Solinu, u organizaciji Teniskog kluba Dalmacijacement, se održava osmo izdanje Salona Opena, turnira iz Europskog kalendara do 14 godina. Igrački limit na ETA turniru su bili 32 dječaka i 32 djevojčice. Turnir je imao kvalifikacije kako bi se ušlo među 32 u glavni dio turnira.

U trećem danu glavnog međunarodnog turnira možemo reći da je kvaliteta izrazito visoka, jer je turnir ostao bez 1., 2., 4., i 6. nositelja. Posebno treba istaći igračice iz Japana, koje su kroz kvalifikacije izborile nastup u glavnom turniru i došle do trećeg kola. Najbolje među njima su Kyoko Kubo i Pete Komada.

Od Hrvatskih igračica Zadranka Mare Žunić izbacila je iz daljnjeg natjecanja drugu nositeljicu Francuskinju Taru Zoopas u tri seta (4:6, 6:4, 6:3). U trećem kolu su i Marijana Majetić, Kornelija Hunčak i Mia Vićan.

Tunir za dječake također je ostao bez drugog nositelja našeg Luke Mikruta kojeg je izbacio slovenski predstavnik Gal Emeršič Potočnik. U treće kolo plasirali su se i prvi nositelj Mili Poljičak, Fran Mitrović, Lovre Erceg a najvrjedniji plasman u treće kolo je pobjeda dvanaestogodišnjeg Dina Prižmića, koji je izbacio 6. nositelja Francuza Seana Cuenina (6;1, 6:2). U današnjem programu igraju se susreti osmine finala u pojedinačnoj konkurenciji i četvrtfinala u konkurenciji parova.

M. Podrug

 

 

 

Pročitano 832 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr