Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 16 Svibanj 2017 09:47

RUKOMET - ŽRK Petason-Vranjic 2002. godište na PH u Umagu

RUKOMET - ŽRK Petason-Vranjic 2002. godište na PH u Umagu ŽRK Vranjic, generacija 2002.

Mlade Vranjičanke četvrti put najbolje u Hrvatskoj

Rukometašice Petason-Vranjica, 2002. godište, su četvrti put uzastopno prvakinje Hrvatske, a naslov su osvojile na završnici u Umagu, 11. svibnja 2017.
Posljednji dan završnice Prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje rezerviran je za samu završnicu prvenstva na kojoj će klubovi razigravati za plasmane od 1. do 16. mjesta. Na kraju turnira proglašava se najbolja sedmorka, te najbolje pojedinke ovog turnira.
Najboljim igračicom turnira proglašena je Ana Buljan, a Suzana Ćoko Vulikić je dobila epitet najbolje trenerice. U prvoj sedmorki od naših pobjednica su vratarka Ana Mrkonjić i lijevo krilo Margarita Škarić

FINALE: Sesvete Agroproteinka – Petason Vranjic 12:15 (6:8)

Odlično se igralo na početku. Obrane su bile čvrste, a vratarke Ana Mrkonjić i Veronika Mamić na visini zadatka pa su pogoci teško padali. Nakon prvih deset minuta Vranjic se razigrao, a Sesvete dosta griješile u napadu pa je Vranjic u 14. minuti došao do 6:3. Sesvete su uspjele smanjiti na minus jedan, ali Vranjic je ipak odnio dva pogotka prednosti na odmor. U drugom poluvremenu dugo je na semaforu stajalo 10:8 za Vranjic. Sesvete su dobile šansu izjednačiti u 34. minuti, ali to ne koriste pa Ana Buljan ponovo vraća na +2. Buljan je potvrdila pobjedu svoje ekipe u 39. minuti pogotkom iz sedmerca koji je Vranjicu donio 14:11. Vranjic je tako ponovo osvojio naslov prvaka u ovoj kategoriji, četrti put uzastopno. Buljan je zabila ukupno sedam pogodaka u pobjedi Vranjica, dok je Sesvete predvodila Lucija Cvitanović.

Za ŽRK Vranjic, mlađe kadetkinje igrale su: Ana Mrkonjić, Ema Galić, Vana Bešker, Ana Buljan, Antea Vukić, Lucijana Stančić, Hana Velagić, Ana Jerković, Ivana Buljan, Mia Radmilo, Antea Šolić, Margarita Škarić, Dora Kalajžić, Samanta Adamović, Paula Smajić, Jelena Čaljkušić. Trenerica: Suzana Ćoko Vulikić.

 Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 2466 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr