Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 17 Svibanj 2017 12:18

RUKOMET: Završeno natjecanje u Prvoj HRL jug

Solin i slijedeće sezone u Prvoj ligi

U nastavku prvenstva Prve HRL jug rukometaši Solina, pod vodstvom trenera Jakše Bužančića, polučili su vrlo dobre rezultate. Na domaćem parketu na Bilankuši, u 18. i 19. kolu, zaustavili su vodeće klubove Split i Karlovac, kandidate za ulazak u elitni hrvatski rukometni razred, što se pokazalo dovoljnim za ostanak u Ligi. Prema propozicijama natjecanja iz lige ispada jedan i prvak ulazi u Premijer Ligu. No, u slučaju da iz Premijer lige ispadnu Kaštela dva kluba će napustiti Prvu HRL jug, a to su Crikvnica i Zadar.

- Zadovoljni smo, nadasve igrom i rezultatom protiv najboljih u Solinu. Znači možemo, jer imamo dosta domaćeg potencijala – rekao je Davor Ćićerić, predsjednik Rukometnog kluba Solin, te je zadovoljno dao osvrt na proteklu sezonu:
- Ostvaren je cilj koji smo sebi zadali, a to je opstanak u Prvoj HRL jug oslanjajući se isključivo na vlastite snage, što znači da prije prvenstva nije doveden niti jedan igrač sa strane, nego su to bili rukometaši koji su lanjski prvaci Druge HRL jug. To su Marko Režić, Stipe Maleš, Ilija Perak, Marin Ćićerić, Jure Smoljo, Marino Boban, Marin Musulin, Toni Barišić, Kuzma Vrgoč, Šime Radnić, Fabijan Vrgoč, Karlo Ivić, Marko Banovac, Luka Smoljo, Lino Ninčević, Luka Pojatina, Zvonimir Škomrlj, Pero Jukić, Marko Smoljo, Robert Nakić, Branimir Maloča i Josip Mikelić, na čijem čelu je bio stručni stožer koji su sačinjavali trener Jakša Bužančić, trener vratara Dean Perčin i tehniko Andrija Jajić. Rezultat je mogao biti i znatno bolji, međutim rijetko smo imali priliku nastupiti u punom sastavu zbog privatnih obveza nekih igrača, a pogotovo prilikom odlaska na gostovanja.

Uskoro će biti sastanak igrača, stručnog stožera i uprave, na kojem ćemo analizirati upravo završenu sezonu i popričati o planovima za slijedeću sezonu.

Čestitati treba i mladim momcima koji su se natjecali u 3.HRL-jug, kao ekipa Solin 2, i koji su na kraju prvenstva osvojili drugo mjesto. Uz nekolicinu gore navedenih vršnjaka za drugu ekipu nastupali su još i Drago Čoko, Duje Jerković, Leon Melvan, Luka Lipovac, Ivan Milaković, Boško Balić, Marko Čukušić, a kao trener predvodio ih je Mirko Alduk, potpomognut članovima stručnog stožera prve momčadi.

- Što se tiče mlađih uzrasta, tu možemo ponosno istaknuti činjenicu da su se dvije najmlađe momčadi, Dječaci A i Dječaci B plasirale na Završnice Prvenstva Hrvatske, koje će se krajem svibnja i početkom lipnja održati u Umagu. I jedna i druga momčad su sudjelovanje na Završnici izborile bez izgubljenog boda u vrlo jakoj konkurenciji, što znači da za budućnost solinskog rukometa ne treba brinuti, te da ćemo se iz Umaga javiti sa dobrim vijestima. Za kraj napominjemo da su obje ove momčadi nastupale pod stručnim vodstvom trenera Drage Fantića, naravno uz asistenciju ostalih članova struke u klubu. Posebno ističemo i ulogu naših vjernih navijača, za koje vjerujemo da će nas dogodine bodriti u još većem broju – zaključio je predsjednik Davor Ćićerić.

Rezultati posljednjeg, 22. kola: Karlovac – Buzet 28:21, Zadar – Hrvatski dragovoljac 34:30, Kozala – Crikvenica 35:29, Biograd – Split 25:24, Metković 1963 – Solin 27:25, Dubrovnik – Mladi rudar 26:25
Konačna ljestvica 1.HRL jug: 1. Karlovac 31, 2. Biograd 31, Split 27, 4. Mladi Rudar 27, 5. Dubrovnik 27, 6. Metković 1963 23, 7. Buzet 22, 8. Kozala 20, 9. Hrvatski dragovoljac 18, 10. Solin 17, 11. Zadar 1954 15, 12. Crikvenica 6.

Miro PODRUG

 

 

 

Pročitano 983 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr