Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 13 Lipanj 2017 07:02

NK SOLIN: Kadeti i pioniri Solina predstavljaju Dalmaciju na završnici PH

Solinjani idu u Sesvete po državne naslove

Izvrsna sezona je iza nas i nije još gotova – rekao je Ante Boban voditelj Omladinske škole Solinapioniri 2017

Lijepe vijesti s Jadra nisu prestale, odigrano je i posljednje kolo prvenstva Prve lige središte Split u kojoj su stariji pioniri pod vodstvom trenera Mladena Bosančića osvojili prvo mjesto u konkurenciji prvoligaša Hajduka i Splita, drugoligaša Dugopolja, Šibenika, zatim Junaka, Adriatica itd.. Igrač Solina napadač Mario Veljača je strijelac lige s 37 pogodaka!

Izvrsne sezonu imali su i kadeti pod vodstvom trenera Mladena Jurića, koji su sezonu okončali na drugom mjestu odnosno na diobi prvog mjesta s mlađim sastavom Hajduka, koji je igrao izvan konkurencije. Kadeti su ujedno ove sezone i osvajači županijskog nogometnog kupa, pobjedom u finalu nad Junakom u Sinju.

ante boban nikola zizic skola nogometaOba sastava Solina ovim izvrsnim rezultatima, koji pokazuju konstantan rast omladinske škole Solina na čijem čelu se nalazi magistar kineziologije Ante Boban plasirali su se na nacionalnu završnicu, koja se održava od 12. do 16. lipnja 2017. u Sesvetama. Mladi Solinjani imati će tako priliku postati i amaterski prvaci Hrvatske u svojim kategorijama.

- Izvrsna sezona je iza nas u kojoj smo dobili i toliko potrebni teren s umjetnom travom u Vranjicu, koji nam je omogućio još kvalitetniji rad. Kvalitetan rad i ozbiljnost u našoj školi su vidljivi, prepoznato je to i u okolnim mjestima i svakodnevno nam stižu djeca iz raznih klubova. Prije tri godine kada sam postavljen na mjesto voditelja omladinske škole nije to bio lijep trenutak kluba, ispali smo u Treću ligu a omladinska škola također je patila zbog toga, ali mukotrpan rad na koncu daje rezultat. Danas ponovno imamo devet kategorija u klubu, rad s vratarima, kondicijskog trenera, sve više djece nam se pridružuje, razmišljamo i o formiranju ženske sekcije kluba, smatram da smo spremni i za takvo nešto. Potrebna nam je samo dobra podrška kluba i grada Solina da treneri mogu nesmetano nastaviti kvalitetan rad, ne razmišljajući kao u nekim drugim klubovima da li će dobiti plaću, a nadam se da ćemo slijedeće sezone igrati i 1.HNL u kategorijama pionira i kadeta, to bila velika stvar za našu omladinsku školu, ta liga košta ali smatram da bi donijela puno dobrih stvari našem klubu dugoročno gledano – rekao je Ante Boban, stručni voditelj solinske Škole nogometa.

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 2329 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr