Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 14 Lipanj 2017 07:21

NOGOMET - NK SOLIN: Solinski strateg Mirko Labrović ne skriva zadovoljstvo trećim mjestom na kraju sezone

Nedostajalo nam je malo kvalitete za izravan plasman u 1.HNL

 

Više od polovice igrača je poniklo uz Jadro, to je bogatstvo kakvim se malo tko može od drugoligaša i prvoligaša pohvaliti

Raspoloženje u drevnom gradu uz Jadro i taboru solinskoga drugoligaša polako jenjava što se tiče uzbudljive završnice labrovicprvenstva, i nesretnih utakmica protiv Rudeša i Gorice! Strateg trećeplasiranog Solina Mirko Labrović ne skriva zadovoljstvo sa sezonom ali žali za propuštenom prilikom, jer su bili na pragu punog plijena. Solinjani su se treningom i zajedničkom večerom oprostili od protekle sezone, a izviješće trenera Labrovića je prihvatio Izvršni odbor kluba i sezona je ocijenjena uspješnom, no ostaje žal što se Solin nije domogao barem kvalifikacija za elitno društvo. Za nastavak suradnju interes je obostran.

- Zainteresiran sam i nakon analize moramo razgovarati o slijedećoj sezoni. Nemam što prigovoriti na napravljenom, premda je bilo nekih pogreški u završnici sezone. Protiv Rudeša smo bili nadomak pobjedi i borbi za izravan plasman u Prvu ligu, a i pogreške protiv Gorice možda su znak da još nismo zreli za nešto više.
Činjenica je da je kontroverzni pogodak odlučio o kvalifikacijama, i cijelo prvenstvo se svelo na to. Došli smo na prag Prve lige nakon jako dobrih utakmica i stoga ostaje još veća žal – počeo je priču trener Labrović, koji je momčad preuzeo nakon četvrtog kola, naslijedio je Grgicu Kovača.
- Poznavao sam solidno igrački kadar ali izvana, stoga je šest utakmica trebalo za posložiti sve kockice. Povijesna utakmica za Kup s Hajdukom bez obzira na poraz dala nam je samopouzdanje i uslijedio je uzlet. Ulovili smo ritam i završili jesen na drugom mjestu. U zimskoj stanci dobili smo širinu u igračkom kadru, što je također pojačanje. Duje Tadić se zbog kašnjenja nije uspio nametnuti i kad je dobio priliku ozlijedio se. Ivan Žižić, Baldo Cicijelj i Dominik Perković su vrlo korektno odradili svoje role. Baldo je najviše odigrao jer smo bili malo tanki na krilnim pozicijama, koji su postigli svega devet golova zajedno s Kapetanovićeva jesenska četiri.

nk solin pripreme brac

Izdvojio bih četvoricu, Batarela, Gruicu, Jelavića i Mrkovića

Labrović ne skriva zadovoljstvo, ali bez isticanja pojedinaca, jer uspjeh je iznad svih očekivanja kad znamo da je nakon povratka u 2.HNL jedini cilj bio ostati u ligi, a do zadnjeg kola bili su u borbu za 1. HNL.
- Napravili smo puno, možda čak i više nego što su nam realne mogućnosti. Usudio bih se kazati, nedostajalo nam je malo kvalitete za izravan plasman u elitno društvo. Pobjednik ove sezone je ukupno momčad a ipak bih izdvojio prvu četvoricu među jednakima. Posebno iskusne kapetana stopera Gorana Gruicu i dominantnog veznog Antu Batarela, te prvog strijelca Marija Jelavića i desnog braniča Antonia Mrkovića, koji je kao bek postigao četiri pogotka. Malo je Jelaviću nedostajalo da bude strijelac lige. Prava šteta što je u završnici posustao a po broju šansi mogao je biti malo uspješniji, možda i penal protiv Dugopolja, koji sam povjerio Svalini i pogodio. Najviše, 31 nastup imaju Gruica i Ivan Perković, slijedi s 30 Zoungrana, po 29 Šarlija i Jelavić, s 28 Mrković i Svalina, itd. Ukupno sam koristio 30 igrača, od toga četvorica nisu ubilježili nastup, tri Josipa, Boban, Cikojević i Zeljković, te vratar Delaš. Svakako da treba dobro analizirati našu gol razliku (+4), jesen je završila 27:23, a ključno je bilo proljeće 13:13 – uz malo statistike rekao je Labrović.

Klupski strijelci:
12 – Jelavić
4 – Mrković, Pavlinović, Kapetanović
3 – I. Perković,
2 – Gruica, Ninčević, Svalina,
1 – Farić, Šarlija, Batarelo, Cicijelj, Grubišić, Luetić.
Autogol – Farić i Šarlija.
M.P.

Sezona je bila gotovo povijesna, bit će je teško ponoviti i potrebno je nove svježe krvi. Struku i upravu kluba do početka priprema čekaju mnoga preslagivanja. Vjerojatno će se i kadar osuti, jer su mnogi skrenuli pozornost!
Labrović iza sebe ima tri drugoligaške sezone s visokim plasmanom. S Junakom, sa Šibenikom i ove sa Solinom je bio u igri za 1. HNL. Hoće li u idućoj probati ponovno?
- Trebamo se svi odmoriti i onda vidjeti kako dalje. Tko će od svih igrača ostati, svakako je ključno. Zadovoljstvo će biti i ako neki od igrača završi ovog ljeta u nekom od prvoligaša. Uz sve ovo Solin mora uložiti u infrastrukturu, jer Grad Solin zaslužuje prvoligaški stadion. U školi nogometa događaju sjajne stvari, pioniri i kadeti su prvaci u svojoj kategoriji. Više od polovice igrača je poniklo uz Jadro, to je bogatstvo kakvim se malo tko može od drugoligaša i prvoligaša pohvaliti – zaključio je solinski strateg Glavičanin Mirko Labrović.

Pripremio: Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 852 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr