Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 14 Lipanj 2017 11:27

PIKADO: Solinskom Lightu ekipna europska bronca na Eurokupu

Državni prvaci potvrdili kvalitetu u Italiji!

Solinski pikadisti, ekipa "Lighta", vratili su se iz Italije s europskom broncom. Medalje brončanog sjaja osvojili su tako na Eurokupu u pikadu, koji se proteklog vikenda, od 10. do 12. lipnja 2017., održao u gradu Caorle, u provinciji Venecija.
Na ovaj Eurokup su otputovali kao prvaci države druge kategorije. Dva velika uspjeha za redom!

Ekipu državnih prvaka čine: Ivan Poljak, koji je ujedno i pojedinačni županijski i državni prvak u trećoj kategoriji, zatim Zvonimir Sesartić, Vice Boban, Roberto Brko, Hrvoje Tojčić i Ante Kolak.

No, zbog poslovnih obaveza, a pikado pravila to dozvoljavaju da se ekipa može mijenjati, u Italiji se igralo u nešto izmijenjenom sastavu, pa su tako uz Ivana pikado eurokupPoljaka, Zvonimira Sesartića i Roberta Brku igrali i Mladen Carić, Nikša Radošević i Vlade Milanović. Kao podrška ekipi, na put su išli i Stipe Pelivan i Ante Ćurak.

Državno natjecanje je, inače, odigrano 20. i 21. svibnja u Matuljima kod Opatije gdje su Solinjani u finalu pobijedili ekipu "Janje Veterani" iz Zagreba, i to prvu seriju s rezultatom 9:1, a drugu 9:5, te tako na radost svih na najbolji mogući način predstavili svoju ekipu i grad. Pobjedu su proslavili u caffe-baru "Light" u Solinu gdje inače vježbaju.
Državnom natjecanju prethodilo je prvo mjesto među ekipama druge kategorije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uspješni niz nastavili su i nakon državnog natjecanja, pa su tako u završnici županijskog Kupa, 3. lipnja u Splitu, bili drugi. Na Kupu igraju inače sve kategorije, a ekipa "Lighta" u finalu se tom prilikom natjecala s ekipom "Posejdon 2".

Mladi Solinjani zahvaljuju Gradu Solinu na potpori koju im pružaju, potom sponzorima Cafe One, Restoran River, Eurocom d.o.o., Palihnić vina, Frizerski salon Stage, te svima koji su pomogli u ostvarenju ovog uspjeha.
Još jedna fešta sigurno tek slijedi...

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 3111 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr