Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Subota, 24 Lipanj 2017 22:23

HNK SLOGA: Završen međunarodni turniri „Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2017.“

HNK SLOGA: Završen međunarodni turniri „Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2017.“ Pobjednici U9, mali nogometaši NK Solin

Pobjednici Solin i Opatija

MRAVINCE – Završeno je sedmo izdanje međunarodnog Kupa Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2017. Na međunarodnom turniru za uzraste U9 i U11, od 15. do 17. lipnja 2017., sudjelovali su Solin, Opatija, Split, Hajduk, Šoštanj (Slovenija), Knavljanin, Šibenik, Uskok, Sjever, Elektroprijenos i domaćin Sloga.
Turnir se održavao tri dana na užitak mnoštva roditelja i djece koji su uživali u malom mjestu Mravince ponad Solina. Navijanja, suza, radosnih skokova i usklika nije nedostajalo. Padalo se preko kopački, ali zapinjalo se i od malo poduže dresove. Sve u svemu, pravi nogometni spektakl, jer nogomet nije samo za dječake, naime, u pojedinim klubovima za svoje uzraste nastupale su i djevojčice, koje itekako znaju igrati ovaj sport.
Upravo su to dokazale njihove majke koje su izmjerile snage, naime, odigrana je revijalna utakmica majki između Mama Sloga i Mame slovenskog Šoštanja. Nakon rezultata 0:0, mame su pucale i jedanaesterce u kojima su Slogašice bile bolje, 2:1.

Solin najbolji u uzrastu U9

Za napomenuti je da je selekcija Hajduka nastupala s godinu mlađim nego što dozvoljavaju propozicije.
Polufinala su igrali: Opatija - Split 2:1, Hajduk - Solin 1:3. Za treće mjesto Hajduk je bio bolji od Splita, 4:3.
Finale između Opatije i Solina nakon odigrane utakmice i jednog produžetka završilo je 0:0, na jedanaesterace 3:1 za Solin!

Opatija najbolja u uzrastu U11

Polufinala su igrali: Solin - Uskok 2:0, Šibenik - Opatija 1:2.
Za treće mjesto borba se vodila između Uskoka i Šibenika, 2:3, a u finalu Opatijci su pobijedili Solinjane, 2:0.

Nagrade za najboljeg igrača Roku Kinkeli u uzrastu U9 i Eni Čorak (oba Opatija) u uzrastu U11 nagradu je dodijelio prof.dr. Zdravko Perko, predsjednik Sloge. Nagrade najboljim strijelcima Roku Kinkeli (Opatija) i Juraju Baliću (Split) u uzrastu U9 i Jakovu Bilajcu (Opatija) u uzrastu U11 je dodijelio Siniša Jalić, trener Sloge.
Nagradu najboljim vratarima Ivanu Dominoviću (Solin) u uzrastu U9 i Kristijanu Iliću (Šibenik) nagrade je dodijelio bivši vratar i trener Dragan Stojkić.
U uzrastu U9 nagradu za treće mjesto kapetanu splitskog Hajduka je uručio Vicko Bućan, direktor turnira, za drugo mjesto Opatiji nagradu je uručio Dino Knezović, tajnik NSŽSD, dok za prvo mjesto Solinu nagradu uručio Dalibor Ninčević gradonačelnik Solina.
U uzrastu U11 nagradu za treće mjesto Šibenik uručio je Ivo Bućan, predsjednik MO Mravince, drugoplasiranom Solinu nagradu je uručio Dino Knezović, a za prvo mjesto Opatiji nagradu je uručio Blaženko Boban novi župan Splitsko-dalmatinski.

Liječnik turnira bio je dr. Krešimir Mustapić, sve utakmice na turniru sudili su Ivan Taraš, Luka Milina, Mario Vrkić i Damir Jokić.

Programom dodjele je vodio novinar Vedran Očašić. Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju Mravinčana, a prodefiliralo je oko tisuću sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja a bilo je i suza. Sve čestitke organizatorima na čelu s predsjednikom organizacijskog odbora dr. Zdravkom Perkom i direktorom turnira Vickom Bućanom. Temeljni cilj je izboriti se da turnir uđe u kalendar HNS-a, a po svim dojmovima to zaslužuje!

Pripremio: Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 1033 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr