Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 08:15

JUDO: Solinjanka Ana Viktorija Puljiz kadetska prvakinja Europe

JUDO: Solinjanka Ana Viktorija Puljiz kadetska prvakinja Europe Zlatna Ana Viktorija Puljiz

Kadetsko Europsko prvenstvo u judu

Solinom, drevnim gradom na Jadru brzo se proširila radosna vijest, Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) nova je kadetska europska prvakinja. Judašica Solina je tako već u prvoj godini kadetkinja došla do europskog zlata. Novu medalju u kadetskoj konkurenciji za Hrvatsku donijela je Ana Viktorija Puljiz, koja je u kategoriji do 44 kilograma, pod vodstvom svog klupskog trenera i trenera hrvatskih reprezentacija Dragana Crnova, osvojila zlato na EP u Litvi.

- Čudesan dan! Dala sam sve od sebe. Mogla sam izgubiti prvu borbu, a i dobiti sve, što je na kraju i ispalo. Zadovoljna sam kako sam odradila apsolutno sve borbe – rekla je presretna 15-godišnjakinja, koja je u finalu slavila ipponom protiv Malce (ISR) nakon samo 51 sekunde.
Na svom putu do europskog zlata svladala je ipponom Turkinju Andic, s tri wazarija Britanku Platten i s dva wazarija Poljakinju Szlachtu.

Sprema se veličanstven doček u Solinu

Presretni su bili čelnici njenog matičnog kluba direktor Branko Crnov i predsjednik Ilija Kokeza.
- Među 430 natjecatelja iz 42 države naša Vikica, iz našeg malog grada Solina, je prvakinja Europe. Doček prvakinje je u utorak ispred sportske dvorane na Bilankuši, ispred našeg kluba. Imamo europsku prvakinju poniklu u našem klubu, pratimo i našeg Bruna Katića, koji nastupa u subotu – rekao je Branko Crnov.

M. Podrug

Trener Dragan Crnov također nije skrivao zadovoljstvo osvojenim zlatom:
- Prvi nastup na Europskom prvenstvu i odmah zlato. Mislim da bolje od ovog ne može. Naporno smo se pripremali i kada je ušla u finale tako su me svladale emocije, a onda i osvajanjem zlata. Željeli smo na ovakav način vratiti svima koji nas prate i koji su uz nas, prije svega Judo klubu Solin, njenim roditeljima i HJS.
Zadovoljstvo da Vikici uruči europsko zlato imao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije!

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 2601 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr