Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 06 Srpanj 2017 08:11

JK SOLIN: Svečan doček Ane Viktorije Puljiz kadetske prvakinja Europe

JK SOLIN: Svečan doček Ane Viktorije Puljiz kadetske prvakinja Europe Foto: Jakov Teklić

Sve ovo je iznad svih očekivanja

 Solinjani su dostojno dočekali svoju Anu Viktoriju Puljiz (15) kadetsku prvakinju Europe u judu u pratnji njenog trenera Dragana Crnova, koja se u utorak navečer, 4. srpnja 2017., vratila kući iz Litve, a pred dvoranom na Bilankuši sa zlatom oko vrata dočekali su je brojni kolege iz Judo kluba Solin, dogradonačelnici Solina Ivica Rakušić i Tihomir Bečko, obitelj, prijatelji,...

- Nisam mogla „virovat“ da će bit ovakav doček – rekla je Ana brišući suze s lica, primajući čestitke sa svih strana, grlila se i fotografirala sa svima, pa i s europskim prvakinjama sestrama Splićankama Barbarom i Brigitom Matić koje su joj također došle čestitati.

Zapalile su se bengalke, potekla je i pjesma, uz pršut i srdele s gradela. Ponosni mama Snježana i otac Mijo također su primali čestitke.
- Nikad je nisam vidio u ovakvoj formi i s toliko samopouzdanja. Protutnjala je turnirom. Ovo je iznad svih naših očekivanja – rekao je otac Mijo.

Trener klupski i reprezentativni Dragan Crnov je emotivno proživio Anin trijumf:
- Naša Vikica već je u prvoj kadetskoj sezoni osvojila europsko zlato i to u kategoriji do 44 kg. Trud se isplatio, znao sam da je blizu medalje, ali zlato nismo mogli očekivat ni u snovima. Naš je krajnji cilj olimpijska medalja.

Branko Crnov, direktor solinskog kluba je ponosan na prvo klupsko europsko zlato, je rekao:
- Maštali smo o bilo kakvoj medalji. Solin nema puno europskih prvaka. Velika je stvar postići ovakav rezultat već u prvoj kadetskoj godini.

Čestitali su i predstavnici Grada Solina, a dogradonačelnik Ivica Rakušić koji je rekao kako mu je ovo bila najslađa obveza do sada, dok je predsjednik kluba Ilija Kokeza priznao da ima tremu pa se za govor pismeno pripremio.

Slavlje je trajalo do kasnih večernjih sati, a već sutra Ana se vraća u uobičajeni ritam treninga jer već sljedećeg mjeseca čeka je SP Čileu.

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 940 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr