Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 27 Srpanj 2017 07:01

NOGOMET: Solinjanin vratar Josip Šolić aktivirao se nakon dvije sezone

S 18 godina branio u Bundes ligi a s 29 počinje u našoj trećoj

Solinjanin vratar Josip Šolić (29), nakon dvogodišnje stanke ponovno se aktivirao i biti će na usluzi treneru Teu Biloniću u trećeligašu Primorcu 1929 iz Stobreča.josip solic vratar

Šolić je bivši vratar mlađih uzrasta Hajduka, njemačkog SC Freiburga, danskog prvoligaša Silkeborga, te domaćih klubova Solina, Zmaja, Mosora i Dugopolja. Karijeru je počeo u Solinu, došao u Hajdukovu omladinsku školu da bi 2005. prešao u mlađe uzraste njemačkog prvoligaša Freiburga, gdje je zatim u istom klubu tada člana 2. Bundes lige bio najmlađi vratar s profesionalnim ugovorom u Bundes ligama. Točno na osamnaesti rođendan 24. veljače 2006. godine je potpisao profesionalni ugovor s istoimenim klubom. Osvojio je Šolić s juniorima njemački kup, ali pravu priliku nije dobio pa se vraća u matični Solin, gdje također ne dobiva pravu priliku! Nakon toga odlazi u Zmaj a potom i u Mosor, gdje bio standardni vratar. Kada su dušebrižnici već pomislili da se jedna karijera polako gasi, Šoliću se dogodio Silkeborg. S 23 godine Josip Šolić iz Mosora je potpisao dvogodišnji ugovor s danskim prvoligašem Silkeborgom.

- Na neki način karijeru sam okončao vrlo rano u Dugopolju, nakon sezone 2015., vidjevši da se od amaterskog nogometa ne može živjeti i odlučio sam se zaposliti. Tako sam posljednje dvije sezone uz posao vježbao vratare stobrečkog Primorca. No, novim ustrojstvom Škole nogometa i na nagovor današnjeg trenera Primorca i mog prijatelja Tea Bilonića, odlučio sam se vratiti među vratnice. Konkurencija su mi donedavni moji učenici Petar Karin i Domagoj Markulin. S osamnaest godina sam bio u Bundes ligi a s 29 počinjem u našoj trećoj – s osmijehom je rekao vratar Josip Šolić.

Miro Podrug

 

 

 

 

Pročitano 734 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr