Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 29 Kolovoz 2017 11:19

NOGOMET: RNK Split osvojio nogometni turnir za dječake "Tonči Boban Bebi"-Solin 2017.

NOGOMET: RNK Split osvojio nogometni turnir za dječake "Tonči Boban Bebi"-Solin 2017. Foto: Ivica Čavka

Završio 21. memorijalni nogometni turnir za dječake Tonči Boban Bebi - Solin 2017.

U Gradu Solinu na stadionu pored Jadra igrao se 26. i 27. kolovoza 2017., 21.memorijalni nogometni turnir za dječake do 13 godina „Tonći Boban Bebi“ – Solin 2017. .Turnir se održava u znak sjecanja na legendarnog igrača i trenera Plavih s Jadra, Tonča Bobana Bebija.

Turnir se održava svake godine uoči blagdana Male Gospe pod pokroviteljstvom Grada Solina i Splitsko-dalmatinske županije, organizator je Škola nogometa NK Solin koja također nosi ime „Tonći Boban Bebi“, a direktor turnira bio je voditelj omladinske škole NK Solin, Ante Boban.
Na turniru je ove godine nastupilo osam ekipa iz cijele Dalmacije: Šibenik, Split, Junak iz Sinja, Val iz Kaštel Starog, Sloga Mravince, vranjički Omladinac, splitski Adriatic i domaćin NK Solin, a ove godine turnir je bio namijenjen za dječake rođene 2005.godine i mlađe.

Treće mjesto na turniru osvojio je domaćin NK Solin koji je u utakmici za treće mjesto i okršaju dva drugoligaša slavio protiv HNK Šibenika rezultatom 1-0, zgoditkom Bruna Koretića.

U finalu turnira zaigrali su branitelj naslova trećeligaš RNK Split koji je u polufinalu slavio protiv Šibenika sa 6-0 i Junak iz Sinja koji je u polufinalu izbacio domaćina NK Solin boljim izvođenjem 11-eraca nakon regularnih 50 minuta igre.

Crveni iz Parka Mladeži pod vodstvom trenera Joška Gorete slavili su u finalu rezultatom 2-0 zgodicima Davida Jurenića i Dina Kegalja te zasluženo osvojili 21. izdanje turnira.
Prvo mjesto pripalo je RNK Split, drugo Junaku, treće mjesto domaćinu Solinu, a Šibenik je osvojio četvrto mjesto kao i nagradu za fair play.

Najboljim igračem turnira proglašen je Dino Kegalj iz RNK Split, najbolji strijelac 21. izdanja turnira „Tonći Boban Bebi“ bio je također igrač RNK Split Nino Cvitanović sa 6 zgoditaka u 3 odigrana susreta, a najbolji vratar turnira bio je Roko Marović NK Solin koji je izvrsno čuvao gol domaćina te primio samo jedan gol iz igre u tri odigrana susreta.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević, članovi obitelji pokojnog Tončija Bobana Bebija, supruga Ana, kći Anamarija i unuk Tonči. Nagrade su predali i članovi uprave NK Solin, predsjednik kluba Zvonimir Grubišić i koordinatori omladinske škole Mario Jaman i Ivan Spajić, novinar Sportskih novosti Miro Podrug i legendarni igrač Solina, Ivan Pisac - Leso.

Ovogodišnje izdanje turnira zaključeno je ugodnim zajedničkim druženjem svih sudionika, igrača, trenera i roditelja ispred klupskih prostorija uz besplatnu hranu i piće.

ANTE BOBAN

REZULTATI :

Četvrtfinale :
Solin – Sloga 4-1 (Nino Majdov 3 i Bruno Koretić 1 za Solin, za Slogu Petar Perko)
Adriatic – Šibenik 1-3 (Ante Prodan za Adriatiac, za Šibenik Duje Vranković, Domagoj Mihaljević i Diego Sekulić.)
Junak – Omladinac 2-0 (Karlo Burić 2)
Split – Val 8-0 (Nino Cvitanović 4, Roko Radošević 2, Dino Kegalj i David Jurenić)

Polufinale :
Solin – Junak 0-0 (1-3 nakon izvođenja 11-eraca)
Split – Šibenik 6-0 (Nino Cvitanović 2, Dino Kegalj 2, Toni Cvitanović i Fabijan Roguljić)

Za 3.mjesto : Solin – Šibenik 1-0 (Bruno Koretić)

Finale : Split – Junak 2-0 (David Jurenić, Dino Kegalj)

 

 

 

Pročitano 2287 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr