Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 28 Rujan 2017 07:27

KOŠARKA – ŽKK SALONA: Održan međunarodni turnir košarkašica u Livnu

U finalu Sarajke bolje od Solinjanki

Prošli vikend su košarkašice Salone gostovale na jakom turniru u Livnu. Na turniru su sudjelovale ekipe Livna, Željezničara iz Sarajeva, Salone iz Solina i Vodica.

U prvoj utakmici Željezničar je pobijedio Livno sa šest koševa razlike, a u drugoj utakmici Salona je dobila Vodice s 30 koševa razlike.
- Utakmicu su djevojke iz Solina odigrale trkački na visokoj razini, obrambeno i napadački su također odradile jako dobro, s dosta lijepih izrađenih akcija. Moram naglasiti da su sve cure zadovoljile i odigrale fantastičnu utakmicu i dale svoj doprinos. Percan koja s nama od ljeta trenira i čeka angažman u Francusku, a odigrala je na svoje iskustvo na poziciji centra čime je našim curama stvarala prilike za šut, asistirala, skakala i bila ključni igrač u srcu reketa, zahvalna, čvrsta i kvalitetna igračica – rekla je trenerica Salone Damira Fredotović.

utakmice igra

Za treće mjesto je Livno pobijedilo Vodice, a u finalu zaslužena pobjeda Željezničara nad Salonom. Salona je tri četvrtine vodila i bila u egalu, no ozljeda jedine visoke i dominantne igračice Percan i njeno ne igranje nakon ozljede je rezultiralo porazom. Ona je svojom visinom i iskustvom nedostajala u ovoj važnoj utakmici, jer su Sarajke bile jače u širini klupe i visini.

- Iako bez nje moje djevojke su parirale i izuzetno sam zadovoljna učinjenim kao i pripremnom periodu, jer je upravo ovaj turnir pokazao stanje. Sama činjenica da smo se podigli i napredovali je upit svih trenera, koji su bili na jakom turniru kao i pohvale na pruženom na terenu i gdje smo za 10 dana pozvani na još jači turnir u Sarajevo. Premda jako mlade, parirale su ekipama koje igraju prvu premijer ligu Bosne i Hercegovine. To je velika stvar za nas i naš klub da se raspituju i pričaju o nama. Čestitke mojim curama koje su se potrošile uz maksimalan angažman pristupile ovom jakom turniru. Zahvaljujemo domaćinima iz Livna na predivnom druženju, ručku i turniru gdje su se potrudili pozvati jake ekipe i nas među njima prvoligašima sa iskustvom igranja u jačim ligama – rekla je trenerica Salone Damira Fredotović.
Igračicom turnira proglašena je Željana Fredotović iz Salone, a najefikasnije je Alispahić iz Sarajeva.

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 1328 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr