Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 28 Rujan 2017 10:06

SJEDEĆA ODBOJKA: U Solinu održan međunarodni turnir Mediteran 2017.

Prvo mjesto IOK Zagreb

U organizaciji Odbojkaškog kluba invalida Split u dvorani na Bilankuši u Solinu održan je 11. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Mediteran 2017., u sklopu trodnevnih priprema hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci koja će nastupiti od 4. do 12. studenog 2017. na EP u Poreču. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, a turnir je otvorio državni tajnik Ivan Vukić.

Prvo mjesto osvojio je višestruki prvak Hrvatske ekipa IOK Zagreb, koji su u finalu pobijedili OKI Zadar.
Treće mjesto pripalo je OKI Breza iz BiH, koji su u utakmici za broncu pobijedili domaćina OKI Split.
Najboljom igračicom proglašena je Maja Drobnjaković iz hrvatske ženske reprezentacije, a najbolji igrač je Dejan Filipović iz IOK Zagreb. Trofej Fair play pripao je ekipi KSO KNIN 95.

Prije turnira svi sudionici nazočili su polaganju vijenaca na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Solinu na Gospinu otoku, prigodnim riječima u ime grada domaćina obratio se gradonačelnik Dalibor Ninčević i predsjednik organizacijskog odbora turnira, tajnik Dragan Maretić. Solinske mažoretkinje kao i uvijek uveličale turnir, koji je imao i humanitarni karakter, jer su djelatnici Centra Juraj Bonači izlagali i prodavali svoje proizvode, koje izrađuju štićenici Centra.

Sve sudionike i uzvanike pozdravili su predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke dr.Ivana Pavić i predsjednik OKI Split Ivan Udovičić. Splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban došao je na teren pozdraviti igračice i igrače sjedeće odbojke. Turnir su posjetili i načelnik PU splitsko dalmatinske Slobodan Marendić, vijećnik grada Splita Božo Zadro, Dražimir Jukić iz Zbora udruga gardijskih brigada, Miljenko Modrić Miki u ime veterana četvrte gardijske brigade, dogradonačelnik grada Solina Tihomir Bečko, Zoran Šunjerga predsjednik HVIDR-e Solin, Andrija Sanader predsjednik UHDDR Solin, Dinko Milić dopredsjednik UHDDR Split, prof. Hrvoje Kujundžić iz Športskog saveza invalida grada Splita i brojni drugi...

Pehare, medalje i priznanja dijelili su predsjednica HSSO dr Ivana Pavić, predsjednik OKI split, Ivan Udovičić, dr. Krešimir Čaljkušić, prof. Andrija Čaljkušić, Mijo Bakić iz Paraolimpijskog odbora, Marko Pavičić izbornik ženske reprezentacije Hrvatske u sjedećoj odbojci, kao i Goran Leko izbornik muške reprezentacije, Damir Banić dopredsjednik HSSO, Nikola Bosančić, pomoćni trener kluba, Vladimir Miščančuk glavni tajnik HSSO i Andreja Giba kapetanica ženske reprezentacije.
Najmlađa volonterka Lena Pavić dobila je i prigodni poklon. Volontirali su i Petar Batarelo, Mario Ivanda, Ilija Ivčević, Siniša Bosančić, a da sve tehnički dobro prođe najzaslužniji je Neno Zorica. Za razglas i pomoć u organizaciji uvijek nazočni Miro Dugeč.
Zahvalnicu pored ostalih pokrovitelja i sponzora dobila je ekipa iz TV Jadran Sandra Barčot i Zoran Vrbatović, koji nas sve ove godine prate.

Oki Split pored izbornika ženske reprezentacije Marko Pavičić i pomoćnika izbornika Dragan Maretić ima još dvije reprezentativke Romana Bulj i Sanja Soldo, a i prva kapetanica ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci bila je iz našeg kluba Ivana Kamenjarin. Sudili su suci iz splitske udruge odbojkaških sudaca.

U prosincu OKI Split će nastupiti tri dana na 11. kupu Hrvatske u Poreču.
OKI Split je i član Športskog saveza invalida grada Splita, koji ovu godinu u prosincu slavi 50 godina obljetnicu.
- Opuštanja nema, nastavljamo sa treninzima i već 3o. rujna 2017. igramo prvo kolo Prve hrvatske lige u Zadru – rekao je tajnik i igrač Damir Maretić.

Pripremili: Dragan Maretić i Miro Podrug
Fotografije: Jakov Teklić

 

 

 

Pročitano 1595 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr