Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 27 Prosinac 2017 08:18

2.HNL – NK SOLIN: Solinjani zimuju na šestom mjestu Druge HNL

Solidan rezultat s dosta neiskusnom momčadi! – rekao je trener Mirko Labrović.

Solinski nogometni drugoligaš, pod vodstvom Mirka Labrovića, je u posljednja tri kola prvog dijela prvenstva napravio uspješan niz, te zimuje na šestom mjestu sa 26 bodova i gol razlikom 20:20. Nakon dvije uvjerljive pobjede, nad Hrvatskim Dragovoljcem u Solinu (4:1) i Lučkim na njegovu terenu (3:1), u posljednjem jesenskom kolu odigrali su neodlučno s Goricom uz Jadro (0:0).

Uoči završnice jesenskog dijela prvenstva u dvije utakmice zabili su sedam golova i osvojili šest bodova, stoga je bilo normalno očekivati i pobjedu protiv Gorice u Solinu, no i bod je potvrdio gornji dio ljestvice uoči zimske stanke i realno vračanje u borbu za vrh u drugom dijelu.

- Znači sveukupno dobar rezultat s obzirom na ulaganja. Možda bi sve izgledalo bolje da smo tukli Goricu. Napadači su dosta zakazali a kad pogledamo ljestvicu nisu ni drugi bili dosta efikasniji, primili smo možda nekoliko golova više od njih. Sve aktivnosti smo prekinuli i početak priprema je zakazan za 17. siječnja 2018. Dogovorili smo se što i kako iskoristiti zimski odmor, premda ne želim da dođu nespremni, ali maksimalno od 50 do 60 posto spremnosti i ništa više. Na sjednici Izvršnog odbor kluba predočio sam izviješće, moramo razgovarati o kratkoročnim i dugoročnim ciljevima. Zasigurno će neki igrači biti na popisu za odlazak, a moramo se pojačati u svim segmentima. Ozlijede veznih igrača solin akcijaZoungrane i Ninčevića, a potom i Svaline koji nije igrao obje izgubljene domaće utakmice, protiv Lučkog i Dinama II, bilo je teško nadomjestiti. Bio sam prisiljen Luetića prebaciti u ulogu zadnjeg veznog. Nisam zadovoljan, jer smo previše bodova izgubili na domaćem terenu, od šest poraza tri kući. U igri prema naprijed plaćamo danak zbog neiskustva. U prvom kolu protiv Sesveta četiri a potom samo devet, te sedam u dvije utakmice na kraju jeseni. Napadači su dali malo pogodaka, skoro sve golove dali su vezni igrači. Vezni igrač Anđelo Svalina je s četiri pogotka klupski strijelac. Pridošlice moraju biti bolje ako ih bude, a i gdje ih pronaći – rekao je solinski strateg Mirko Labrović, te je naglasio:
- Činjenica je, šest bodova smo od borbe za Prvu ligu a deset od zone ostanka. Znači puno bliže vrhu. U ovom dijelu promovirali smo petoricu dvadesetogodišnjaka, a iza mladih Dinamovaca i Hajdukovaca smo s prosjekom od 22,3 godine među najmlađim momčadima u ligi. Kada to sagledamo ona je solidan rezultat s dosta neiskusnom momčadi. Normalo uvijek postoji ono – Jesmo li mogli više? Činjenica je da još ima 14 kola i 42 boda je u igri. Ima vremena za analize, pripreme a i pojačanja, tako svi razmišljaju – zaključio je Labrović.

Redoslijed nakon jesenskog dijela, 19. kola, 2.HNL: 1. GNK Dinamo II 37, 2. HNK Gorica 32, 3. Dugopolje 32, 4. Sesvete 31, 5. Varaždin 27, 6. Solin 26 (20:20), 7. HNK Šibenik 26 (18:20), 8. HNK Hajduk II 24, 9. Lučko 23, 10. Hrvatski Dragovoljac 21, 11. Kustošija 17, 12. Novigrad 16.

Proljetni dio prvenstva nastavlja se 3. ožujka 2018., u 20. kolu Solin gostuje u Varaždinu. Zatim gostuju na Poljudu, a 16. ožujka su domaćini Kustošiji.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 962 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr