Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 12 Siječanj 2018 09:19

STRELJAŠTVO: HOO izabrao najuspješnije sportaše i sportašice Hrvatske za 2017. godinu

Solinjanka Marta Zeljković članica najuspješnije ekipe HOO

ZAGREB - Najuspješnija ekipa za 2017. godinu po Odluci Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je Streljačka reprezentacija Hrvatske, koja je osvojila drugo mjesto na EP-u u Mariboru 2017., u gađanju zračnom puškom (10 m), u sastavu Snježana Pejčić, Valentina Gustin i Marta Zeljković, članica SD Dalmacijacement iz Solina. Još su bili nominirani: Samostrel reprezentacija (1. mjesto na SP-u), Judo reprezentacija (3. mjesto na EP-u), Kuglačka reprezentacija (2. mjesto na SP-u), Reprezentacija sportskog ribolova na moru (2. mjesto na SP-u).
Hrvatska streljačka ekipa u istom sastavu je bila nominirana i za izbor Sportskih novosti (SN), gdje su glasovali sportski novinari, a najviše glasova pripalo je Hrvatskoj samostrel reprezentaciji, u sastavu Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar.

pejcic gustin zeljkovic hoo

Dodjela priznanja HOO streljačici Marti Zeljković je još jedna potvrda kvalitetnog rada u solinskom Streljačkom društvu Dalmacijacement.
- Počela sam trenirati 2006. u solinskom klubu Dalmacijacementu. Prvu put sam nastupila za reprezentaciju 2009. na Europskom prvenstvu u Osijeku. Nakon toga sam nastupala za reprezentaciju u gađanju MK oružjem svake godine, a jednom i zračnom puškom, a 2013. ostvarujem prvi veći uspjeh i zauzimam četvrto mjesto na EP u Osijeku. U međuvremenu postajem višestruka državna prvakinja i rekorderka. Drugi nastup u gađanju zračnom puškom se dogodio ove godine, odmah uzimam srebrenu medalju u ekipnoj konkurenciji, zajedno sa Snježanom Pejčić, koja je moj uzor, i Valentinom Gustin. Ova medalja je bila vjetar u leđa i dokaz da se svaki trud isplati, i da bez toliko padova nema uspona. Ove odlične godine, nakon Maribora nije bio kraj, jer sam zauzela četvrto mjesto na EP u Bakuu. Za ovaj uspjeh dijelom mogu zahvaliti i ovoj medalji zbog koje sam proglašena kao članica u najboljoj u ženskoj ekipi u 2017. godini, po izboru HOO. Što je dokaz da je svaki trud primijećen, te je isti nagrađen. Hvala svima, od trenera u klubu i reprezentaciji, i mojim kolegicama – rekla je samozatajna Marta Zeljković.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1269 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr