Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 09 Ožujak 2018 13:11

Upriličen prijem za strijelce SD Dalmacijacement

Upriličen prijem za strijelce SD Dalmacijacement Foto: Jakov Teklić

Povijesna ekipna hrvatska medalja došla u Solin

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević i njegov zamjenik Ivica Rakušić u petak 9. ožujka upriličili su prijem za uspješne solinske sportaše, strijelce SD Dalmacijacement.

Povod ovom prijemu koji je upriličen u solinskoj gradskoj upravi jest izniman uspjeh solinskih strijelaca na Europskom prvenstvu u zračnom oružju koje je održano krajem prošloga mjeseca u mađarskom Gyoru. Četiri europske medalje našle su se u riznici ovoga solinskoga kluba!

Prijemu su nazočili Petar Gorša koji je u Gyoru osvojio brončanu medalju u gađanju zračnim oružjem, dok je sa seniorskom ekipom zračnom puškom u sastavu s Miranom Maričićem i opet našim solinskim puškašem Marinom Čerinom osvojio srebrenu medalju! Ovdje je riječ o povijesnom uspjehu hrvatskih sportaša, naime, ovo je prva hrvatska seniorska srebrna medalja u muškom ekipnom sastavu s velikih prvenstava.

Uz Goršu koji je trenutno najbolji hrvatski strijelac, a na svjetskoj ljestvici rangiran je među pet najboljih puškaša svijeta, prijemu je nazočio i član juniorske reprezentacije zračnom puškom Borna Petanjek, koji je u ekipnom sastavu s Lukom Štrbencom i Denisom Tomaševićem osvojio srebrnu medalju.

Uz Goršu i Petanjaka prijemu su nazočili i pištoljaš Ante Krišto (četvrti na EP 2017.), seniorka Marta Zeljković (članica streljačka reprezentacija Hrvatske, koja je osvojila drugo mjesto na EP-u u Mariboru 2017., po izboru HOO najbolja ženska ekipa u 2017.) i solinska olimpijka Marija Marović. Prijemu nije nazočio Marin Črina koji je nažalost bio spriječen. Uz strijelce nazočili su još predstavnici kluba, sportski direktor i trener Siniša Vitez te potpredsjednik kluba Ivo Mucalo.

Gradonačelnik Ninčević je iskazao veliki ponos Grada Solina na SD Dalmacijacement, perjanicu solinskoga sporta – Ovo što vi radite su vrhunska postignuća do kojih ste došli svojom upornim radom – kazao je Ninčević te dodao - Zbog toga, trebamo i želimo vam dati veliku podršku. Podupirat ćemo vas u vašem daljnjem radu jer vi ste promocija ne samo svoga Kluba, već Grada Solina i Hrvatske.

Trener i direktor kluba Siniša Vitez istakao je kako streljaštvo u Hrvatskoj još uvijek nije priznato onoliko koliko zaslužuje svojim svjetskim rezultatima. – SD Dalmacijacement ima dvanaest hrvatskih reprezentativaca (ukupno seniora i juniora). Ove godine očekuju nas veliki izazovi i pripreme. Nažalost ne očekujemo veliku novčanu pomoć od Hrvatskog streljačkog saveza. Putovanja su zahtjevna, no od zacrtanih ciljeva nećemo odustati – kazao je direktor kluba Siniša Vitez.

U ime strijelaca obratio se solinski olimpijac Petar Gorša, koji se zahvalio na prijemu – Dolaskom u Solin prvo sam uvidio kako Grad daje veliku podršku sportašima. Ovo je Grad koji odiše sportskim duhom – kazao je Gorša koji je naveo kako u klubu stasaju nove mlade nade solinskog pa tako i hrvatskog streljačkog sporta – Moram navesti kako nas uskoro očekuje Svjetsko prvenstvo kao priprema za Olimpijske igre u Tokiju i upravo zbog toga trebamo ulagati u ovakav klub koji svojom dugom i uspješnom tradicijom pokazuje kvalitetu – kazao je Gorša.

Gradonačelnik Ninčević je obećao novčanu pomoć Grada klubu SD Dalmacijacement prilikom njihovih odličnih rezultata koji će ih odvesti na svjetska i olimpijska natjecanja a na kraju prijema uz prigodne poklone pridodao je u ime Grada Solina i novčani prilog u iznosu od 2.000 kuna svakom sportašu pa i klubu SD Dalmacijacmenet.

rb

 

 

Pročitano 1815 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr