Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 13 Ožujak 2018 10:55

NK SOLIN: Mladi vezni igrač Duje Ninčević spreman za nastavak sezone

Dobro smo odradili pripreme i stoga sam optimist 

Dvadesetogodišnji vezni igrači Solina Duje Ninčević, koji se svojim igrama izborio za mjesto u momčadi prvenstva nakon 19. kola, potpuno oporavljen i spreman dočekuje drugi dio drugoligaške sezone. U završnici jesenskog dijela prvenstva zbog ozlijede nije bio na raspolaganju treneru Mirku Labroviću, koju je u potpunosti sanirao u zimskoj stanci.
- Nisam bio na raspolaganju protiv Hrvatskog Dragovoljca, Lučkog i Gorice, zbog ozlijede pubične kosti na lijevoj nozi na utakmici u Novigradu, a bolove sam osjetio još na utakmici s Dinamom. Hvala Bogu, sanirano je i osjećam se dobro. U priprema sam se uključio od početka i odigrao sve test utakmice, uglavnom u prvoj postavi – zadovoljno će zadnji vezni igrač Solina Duje Ninčević, a o snazi obrane i veznog reda uoči početka kaže:
- Dosta smo čvršći u obrani nago u prvom dijelu. Povratkom Gruice dobili smo i dozu samopouzdanja, u kapetanu u svlačionici i na terenu. U veznom redu, ja, Svalina, Zeljković i Barišić, pa i Zoungrana premda igra više iza špiceva, konkurencija smo dobili dolaskom Damira Ćavara. Jesmo li mogli više od šestog mjesta prošle jeseni? Činjenica je da smo iskusniji za jednu polu sezonu, a još ima 14 kola i 42 boda je u igri.

duje nincevic

Solinjane na otvaranju proljetnog dijela u četiri dana čekaju dva gostovanja, u Varaždinu i Splitu.
- Respektiramo oba suparnika. Varaždinci su po meni glavni favoriti u svim segmentima za prvu ligu. Na kraju krajeva zašto smo odradili naporne pripreme. A Hajduk je sam po sebi uvijek motiv, znači od početka punom snagom. Osim toga želimo dalje i u natjecanju za Kup, što smo uspjeli ulaskom u polufinale. Dobro smo odradili pripreme i stoga sam optimist – rekao je Duje.

Ove sezone odlučio se maksimalno posvetiti nogometu, stoga je „zaledio“ studije ovu školsku godinu!
- Prvu godinu sam dao na Ekonomskom fakultetu u Splitu, drugu sam uzeo stanku i malo više se posvetio nogometu. Ambicije su mi više i pokušati ću na oba fronta.

Duje je čisti proizvod solinske nogometne Škole Tonči Boban Bebi a iz njegove generacije, 97. godište, tu su još braniči Toni Taraš i Mateo Tomić, te vratar Ivan Jelić, a i Ivan Grubišić je ista juniorska generacija ali 96. godište.
- Zadovoljan sam, jer smo međusobno velika potpora, a posebno sam u izvrsnim odnosima s Tarašom. Pozitivno prijetimo opasno generaciji 94. godištu, koji su najbrojniji i najstandardniji u današnjoj momčadi Solina. Veseli me što trener ima povjerenja u nas mlade – zaključio je Duje Ninčević.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1253 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr