Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 13 Ožujak 2018 11:10

JUDO: Ana Viktorija Puljiz pobjednica na EJU kupu u Zagrebu

Puljiz vodi na svjetskoj kadetskoj rang listi

ZAGREB - Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg), članica Judo kluba Solin, potvrdila je status prve nositeljice i osvojila zlatnu medalju na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu, u subotu 10. ožujka 2018. godine.
Ana Viktorija pod vodstvom trenera Dragana Crnova osvojila je zlato na EJU kupu u Zagrebu, i ovim prvim mjestom novih 100 bodova i potvrdila vodeće mjesto na svjetskoj rang ljestvici.

Na natjecanju je sudjelovalo 793 natjecatelja iz 37 zemalja. Prve dvije borbe pobijedila je Mađarice Vasku Fanni i Harmath Eszter. U polufinalu pobijedila je Kosovarku Erzu Muminovió, a u finalu Njemicu Lailu Goebel.
Osim što je osvojeno na domaćem tatamiju, ovo zlato će za Puljiz biti posebno, jer ga je primila iz ruke aktualne olimpijske pobjednice Majlinde Kelmendi.

- Izuzetno sam ponosan, jer je ovo drugi Europski kup i drugo zlato. Treba naglasiti da je osvojila trenutno dva najjača kadetska turnira i nastavlja dalje s pripremama za Europsko prvenstvo i Olimpijadu mladih – rekao njen klupski i reprezentativni trener Dragan Crnov.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 934 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr