Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 10 Travanj 2018 11:05

Biciklistička utrka Tour of Croatia 2018. prolazi kroz Solin

Biciklistička utrka Tour of Croatia 2018. prolazi kroz Solin Tour of Croatia 2018.

Još je 8 dana ostalo do početka jednog od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj – međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, u kojoj će voziti vrhunski svjetski biciklisti u razdoblju od 17. do 22. travnja 2018. godine.

Utrku ove godine starta u Osijeku te će je svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s početkom 11 sati uživo. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala. Kvalitetu organizacije prepoznala je i Međunarodna biciklistička organizacija UCI koja je utrci ove godine dodijelila još višu kategoriju te ju tako odala priznanje ekipi koja iz godine u godinu nastoji organizaciju odraditi na najbolji mogući način.

Ruta ovogodišnje utrke koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, je sljedeća:

17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica
18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
19.4. Trogir – Okrug – Kaštela - Solin- Split- Podstrana - Omiš - Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica
21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje – Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)

solin tour croatia2018

Za nas je najzanimljivija treća etapa utrke u duljini od 134 km koja je na rasporedu u četvrtak, 19. travnja sa startom u Trogiru u 13:15 sati i ciljem na vrhu Biokova - Sv. Juri oko 17:00 sati.
Nakon starta u Trogiru te krugom preko Čiova, biciklisti svijeta proći će kroz sam centar Okruga Gornjeg koji izaziva ponos u organizacijskom timu jer se isprepliću atraktivni kadrovi povijesne ostavštine i prirodnih ljepota koji ostavljaju bez daha uz pomoć helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka. Nakon prolaza kroz predivnih sedam Kaštela, biciklisti će u Solin stići oko 14 sati. Proći će solinskom zaobilaznicom ka Širini te krenuti put Splita i Podrstrane.

Važno je napomenuti kako Tour of Croatia ima punu podršku od Visokog pokroviteljstva Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Središnji državni ured za šport, Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.

rb

 

 

Pročitano 1306 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr