Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 10 Travanj 2018 16:17

JUDO: Održan kadetski EJU kup u Njemačkoj

Ana Viktorija Puljiz treća u Berlinu

Ana Viktorija Puljiz, članica JK Solin, je ponovo zablistala na Europskom kupu, ovaj put u Berlinu i osvojila 3. mjesto.
Kao trenutno druga judašica na svjetskoj rang ljestvici bila je prva nositeljica turnira. Prvo kolo je bila slobodna, u drugom pobjeđuje Njemicu Fabich Neele, u četvrtfinalu je savladala Argentinku Mikaelu Rojas. U polufinalu se bori s Erzom Muminović iz Kosova, koju je pobijedila dva puta ove godine ali nakon trenutka nepažnje gubi borbu i bori se za 3. mjesto. Ponovno se penje na pobjedničko postolje savladavši Karimovu iz Azerbejdjana.
- Nakon dva zlata i ove bronce na EJU kupovima u ovoj godini Puljiz je praktički osigurala vizu za Olimpijske igre mladih, koje se održavaju u Buenos Airesu. Izuzetno sam sretan i ponosan na rezultat jer od tri najjača europska kupa Viki je osvojila dva zlata i jednu broncu – rekao je trener Dragan Crnov. 

Drugi dan kadetskog EJU kupa, predstavnici Solina Augustin Marković (-73) osvaja sedmo a Anica Bubić (-48) deveto mjesto. Na Europskom kupu za kadete nastupilo je 588 natjecatelja  iz 38 zemalja.

U Lignanu u Italiji gdje je održan EJU kup za juniore nastupio je Josip Kokeza u kategoriji do 100 kg i osvojio 7. mjesto. Na natjecanju je nastupilo 604 natjecatelja iz 36 zemalja. Josip je u prvoj borbi pobijedio Srbina Luku Gacesa, u drugoj gubi od Rumunja Romana Alexandrua. U repasažu pobjeđuje Talijana Mohammeda Lahbouba, a u četvrtoj borbi gubi od Poljaka Iwe Baraniewskog.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 859 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr