Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 11 Svibanj 2018 12:43

Prijem za rukometašice i rukometaše, prvake!

Prijem za rukometašice i rukometaše, prvake! Foto: Jakov TEKLIĆ

 Za budućnost solinskog rukometa nema straha!

U petak. 11. svibnja 2018. gradonačelnik Dalibor Ninčević i zamjenici gradonačelnika Ivica Rakušić i Tihomir Bečko u prostorijama solinske gradske vijećnice upriličili su prijem za rukometašice ŽRK Vranjic Petason i rukometaše RK Solin.

Prijemu kod solinskoga gradonačelnika nazočili prvakinje Hrvatske mlađe kadetkinje vranjičke rukometašice i njihov trener Ante Božić Ćoni i tehniko kluba Ivica Jakšić.

Kako smo već pisali mlade rukometašice Petason Vranjica po peti puta su se okitile titulom državnih prvakinja. U pet godina nisu izgubile niti jednu utakmicu, a samo jednom su remizirale. Svojim igrama su još jednom, kako je kazao gradonačelnik Ninčević, na sjajan način predstavljale svoj klub i grad Solin.
- Ovaj uspjeh je ostvarila vanserijska generacija – kazao je Ante Božić Ćoni koji se Gradu Solinu zahvalio na pomoći, naglasivši kako grad vode ljudi koji vole sport.
Osim što su na prvenstvu najboljom trenericom i to po peti puta proglasili trenericu Suzanu Čoko Vulikić, ŽRK Vranjic Petason u svojim redovima ima i Anu Buljan koja je četiri puta proglašena najboljom igračicom i Anđelu Maloča koja je najboljom proglašena jednom, Margaritu Škarić koja je uvijek bila najbolje lijevo krilo, Anu Mrkonjić koja je već dvije godine najbolja vratarka i Anu Jerković koja je najbolja obrambena igračica.

Rukometni klub Solin na prijemu su predstavljali dječaci "A", (godište 2004. i mlađi), koji nastupaju u 1.Hrvatskoj rukometnoj ligi- jug te su u konkurenciji 22 kluba ostvarili uspjeh osvajanjem 1.mjesta i to uz 20 pobjeda i 1 poraz, ovim rezulatatom su se plasirali na završni turnir Prvenstva Hrvatske koje se odigrava u Umagu krajem ovog mjeseca.
Uz njih, prijemu su nazočili i dječaci "B", (godište 2006. i mlađi), koji su u svojoj ligi u konkurenciji 18 klubova ostvarili isto 1. mjesta i to uz 16 pobjeda i 1 poraz te su se isto plasirali na završni turnir Prvenstva Hrvatske koje se odigrava u Koprivnici/Đurđevcu.
Moramo naglasiti kako obje ekipe vodi trener Drago Fantić uz kojega je na prijemu nazočio predsjednik kluba Davor Ćićerić.

Gradonačelnik Ninčević čestitao je mladim solinskim rukometnim nadama, naglasivši želju kako bi volio da svi ostanu u svojim klubovima, a Grad Solin će im uvijek biti potpora. S čim se složio i zamjenik gradonačelnika Tihomir Bečko, koji je kazao da ne odustanu od sporta, jedne dobre zdrave sredine i druženja.
U ime Grada Solina, gradonačelnik Ninčević je nagradio vranjičke rukometašice kompletnom sportskom opremom (dres, trenerke, torba) za njihov uspjeh.
Mladi solinski rukometaši su nagrađeni dresovima za obje uspješne mlade generacije i plaćenim prijevozom na odigravanje finala.

U ime mladih rukometašica Gradu se zahvalila Margarita Škarić, najbolje hrvatsko lijevo krilo, a u ime rukometaša najbolji strijelac lige Mario Vrgoč.
Na kraju ugodnog druženja rukometaši RK Solin su darivali gradonačelnika i to s dresom solinskog kluba, kojeg je gradonačelniku predao predsjednik Ćićerić.

Radojka Bućan

 

 

Pročitano 1623 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr