Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 15 Svibanj 2018 10:15

NK SOLIN: Treći trener u protekla dva tjedna na kormilu solinskog drugoligaša

Vjeran Simunić umjesto Duje Tokića

Nakon rezultatskog debakla od 6:0 na gostovanju u Varaždinu uprava Nogometnog drugoligaša Solina odlučila se za još jednu smjenu trenera. Novi trener momčadi s Jadra je Splićanin Vjeran Simunić, koji će voditi samo jednu utakmicu, u posljednjem kolu protiv Sesveta u Solinu. U protekla dva tjedna Simunić je treći trener na kormilu kluba s Jadra, nakon Mirka Labrovića i Duje Tokića!vjeran simuni

U teškoj borbi za ostanak, Solinjani pod paskom smijenjenog kormilara Duje Tokića poraženi su u sve tri prvenstvene utakmice. Izgubili su na gostovanju u Novigradu (3:2), a tri dana poslije i od Hajduka II uz Jadro (0:2), potom u Varaždinu, koji su tako osigurali najmanje kvalifikacije za popunu Prve HNL. U borbi za ostanak najteže je Novigradu, Lučkom i Solinu, koji imaju po 31 bod, dok Hrvatski Dragovoljac ima 34. Moguće je previše kombinacija, a sve će biti mnogo jasnije nakon ove subote.

Izvršni odbor Kluba na svojoj sjednici, pod predsjedavanjem Zvonimira Grubišića, održanoj u nedjelju navečer dan poslije debakla u Varaždinu, donio je dvije odluke. U prvoj je smijenjen Duje Tokić a u drugoj je imenovan Vjeran Simunić, donedavni trener trećeligaša Zadra. Prisjetimo se, Simunić je bio kandidat i na sjednici IO kluba 30. travnja, kada je izabran Tokić! Uprava kluba je izabrala trenera za samo jednu utakmicu, zaključiti je po izjavi predsjednika kluba Grubišića.

- Odlučili smo se za ovaj nepopularan potez nakon teškog poraza u Varaždinu. Drugi rezultati su nam išli u prilog i sada odlučujemo sami o svojoj sudbini. Odlučili smo se za iskusnog Simunića, jer je igračima potrebna šok terapija uoči utakmice sa Sesvetama u kojoj nam je potrebna pobjeda. Što se tiče oba glasovanja, nitko nije bio protiv smjene Tokića, bilo je suzdržanih, a zatim nitko nije bio protiv imenovanja Simunića, znači izabran je jednoglasno. Njegovim pomoćnikom imenovan je Mladen Jurić, trener kadeta u klubu. Ovaj trenerski tim izabran je do kraja natjecateljske sezone. Utakmica u subotu će pokazati jesmo li napravili pravi potez – zaključio je predsjednik kluba Zvonimir Grubišić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1267 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr