Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 06 Lipanj 2018 07:18

NK SOLIN: Mladi Solinjani osvojili „Danilo Kup 2018“

NK SOLIN: Mladi Solinjani osvojili „Danilo Kup 2018“ NK Solin, mlade nade 2008. godište

U Danilu se proteklog vikenda održao još jedan, 22. po redu malonogometni turnir za dječake mlađe od 10 godina „Danilo Kup 2018“, u organizaciji MNK i MO Danilo i stalnih pokrovitelja: Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Hrvatskog nogometnog saveza te niza drugih sponzora. 

Prvo mjesto osvojio je NK Solin, drugo pripalo je HNK Šibenik, a treće ekipi DOŠK-a.

Mladi Solinjani rođeni 2008. godine, pod vodstvom trenera Branka Andabaka odigrali su na turniru 5 susreta te zabilježili 3 edi mijic ivan dominovicpobjede i 2 neriješena susreta te zasluženo, bez poraza osvojili turnir.

U velikom finalu naši dječaci slavili su protiv HNK Šibenik rezultatom 1-0, a strijelac pobjedničkog zgodtika bio je vezist Ivano Ćaleta.

Za NK Solin igrali su: Ivan Dominović, Edi Mijić, Ivano Ćaleta, Noa Žužul, Lukas Rezo, Nikola Sinovčić, Ante Vuco, Ivan Brčić, Damir Prskalo, Josip Pivac, Vito Žunić, Dino Odža, Filip Martinović i Ivan Podrug.

Nakon punih 10 godina mladi Solinjani donijeli su ponovno impresivni prijelazni pobjednički pehar u Solin, a ovo im je bila ukupno treća pobjeda na ovom turniru na kojem su igrali i mnogi današnji reprezentativci. Jedan od onih čiji su počeci nogometne karijere bili upravo u Danilu je hrvatski reprezentativac Dominik Livaković, koji je proglašen najboljim golmanom u Danilu prije 13 godina u dresu NK Zadra. Upravo je Livaković ove godine osigurao nagrade i prigodne poklone za sve sudionike turnira, dok je prošle godine to učinio Ivan Strinić.

Na turniru u Danilu se istaknuo cijeli niz zvučnih hrvatskih nogometnih imena kao što su: Lovre Kalinić, Duje Ćaleta Car, Filip Bradarić, Duje Čop, Arijan Ademi i mnogi drugi, a u dresu Solina u Danilu je nastupao i Nikola Moro!
Osim prvog mjesta na Jadro su stigle i dvije vrijedne individualne nagrade!

Najbolji strijelac turnira bio je Edi Mijić sa tri zgoditka u polufinalu i finalu, a nagradu za najboljeg vratara turnira dobio je također Solinov čuvar mreže Ivan Dominović!

Najboljim igračem turnira proglašen je Bruno Mišura, igrač Šibenika.

Ove godine na Danilu su nastupile sljedeće momčadi: GNK DINAMO ZAGREB , HNK ŠIBENIK, NK SOLIN, RNK SPLIT, NK DINARA, NK VODICE, NK ŠN JOSO BEGO, NK OSK OTOK, NK OMLADINAC VRANJIĆ, NK SJEVER SPLIT, NK DALMATINAC I NK DOŠK.

Rezultati Solina na „Danilo Cup 2018.“ :
Skupina : Solin - ŠN Joso Bego 0-0, Solin - Dalmatinac 1-1 (Žužul).
Četvrtfinale : Solin - Vodice 1-0 (Mijić).
Polufinale : Solin - DOŠK 4-0 (Mijić 2, Žužul, Ćaleta)-
Finale : Solin - Šibenik 1-0 (Ćaleta).

 

 

Pročitano 991 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr