Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 08 Lipanj 2018 08:31

2.HNL – NK SOLIN: Trener Vjeran Simunić nakon ostanka u 2.HNL i debakla u finalu Kupa

2.HNL – NK SOLIN: Trener Vjeran Simunić nakon ostanka u 2.HNL i debakla u finalu Kupa Momcad Solina na kraju sezone u Mravincima

Punim baterije za novi izazov

Trener Vjeran Simunić je službeno završio etapu u Solinu, odmara se u krugu obitelji u Splitu i očekuje nove razgovore. Pobjedom protiv Sesveta (3:2) u posljednjem prvenstvenom kolu Druge HNL Solinjani su ostali u ligi bez kvalifikacija, pod vodstvom kormilara za jednu utakmicu Simunića, u završna dva tjedna trećeg trenera kluba s Jadra, nakon Mirka Labrovića i Duje Tokića! Uz pobjedu na svom terenu poklopili su se i ostali rezultati, što im je donijelo deveto mjesto na kraju sezone. No, natjecanje za Solin još nije bilo gotovo, u subotu, 26. svibnja pretrpjeli su debakl u finalu županijskog Kupa u Mravincima protiv domaćina županijskog prvoligaša Sloge, od 4:0.

Vjeran Simunić ne skriva zadovoljstvo nakon ostanka u Drugoj HNL, a niti traži opravdanje za poraz u Kupu. Naravno očekujući razgovor o nastavku suradnje s klubom na Jadru.
- Ja sam službeno raskinuo ugovor sa Zadrom i došao u Solin. Što znači imao sam plan napraviti svoje i po mogućnosti ostati. Uspjeli smo protiv Sesveta i igrači su dali maksimum. Dali su zadnji atom snage i to nas je koštalo u utakmici za Kup. Prvih sedam dana do Sesveta smo odradili odlično, no za Slogu se nismo uspjeli vratiti. Puno je igrača ostalo izvan trenažnog procesa, a neki se već bili napustili klub. Npr. kapetan Goran Gruica se utakmicom protiv Sesveta oprostio od aktivnog igranja ali na nagovor je igrao i to pod visokom temperaturom, Svalina i Batinić su otišli iz kluba. Plus ozlijeđeni i načeti Mastelić, Žižić, Kapetanović, te načeti Mrković i Farić, itd. – rekao je Simunić, a o nastavku karijere ništa konkretno:
- Što je tu je. Solin je za mene izazov, apsolutno u svim segmentima. A možemo napraviti dobru momčad u solinsko splitskom bazenu. Danas, 30. svibnja 2018. konkretnih ponuda nemam, odmaram se i punim baterije za nove izazove. Solin ostaje moj novi izazov.

Simunić vjeruje u većinu igrača Solina

- U cijeloj euforiji ostanka u 2.HNL, došlo je do pucanja i nismo razmišljali o Slogi, kojoj čestitam na uspjehu. To se događa u kupu, eto i novi prvoligaš Gorica je također poražena na sličan način. Možda nismo trebali svi zajedno prisiljavati bolesne i polu zaliječene da igraju. Čovjek se uči dok je živ. Kad smo razgovarali o mom dolasku i pripremama za Sesvete nismo pričali ni o slijedećoj sezoni a niti o kupu. Ignorirajući debakl u kupu i tjedan poslije prvenstva, s ovom sastavom uz dokapitalizaciju možemo napraviti dobru momčad. Normalno da sada nakon spasa očekujem konkretne razgovore. Moram naglasiti, igrači su dali sve od sebe protiv Sesveta i ne zaslužuju pljuvanja. U ovoj momčadi ima dosta štofa i karakternih osoba za slijedeću sezonu. Potrebna je rekonstrukcija odnosno dokapitalizacija momčadi do 20 igrača plus trojica vratara. Kažu mi da u Solina ima dobrih juniora,… - zaključio je trener Vjeran Simunić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1212 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr