Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 20 Lipanj 2018 06:39

Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2018

HNK SLOGA: Završeni turniri dječaka „Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2018.“

Splitskom Adriaticu oba Kupa

MRAVINCE – Završeno je osmo izdanje Kupa Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2018. Na turniru za uzraste U9 i U11, od 14. do 16. lipnja 2018., sudjelovali su Solin, Opatija, Split, Hajduk, Uskok, Sjever, Union, Elektroprijenos, Jadran (KS), Brda, Omladinac (V), Adriatic, DNT Talent, Pomak, Dugopolje, Val, Primorac (S) i Dalmatinac (S), ukupno 28 sastava. U obje kategorije najveći pehar osvojili su dječaci splitskog Adriatica.

Turnir se održavao tri dana na užitak mnoštva roditelja i djece koji su uživali u malom mjestu Mravince ponad Solina. Navijanja, suza, radosnih skokova i usklika nije nedostajalo. Padalo se preko kopački, ali zapinjalo se i od malo poduže dresove. Sve u svemu, pravi nogometni spektakl, jer nogomet nije samo za dječake, naime, u pojedinim klubovima za svoje uzraste nastupale su i djevojčice

U9: Adriatic u finalu dobio Hajduk

Za napomenuti je da je selekcija Hajduka nastupala s godinu mlađim od ostalih sudionika turnira.
Polufinala su igrali: Hajduk – Pomak 3:0; Brda – Adriatic 0:4. Za treće mjesto Pomak je bio bolji od Brda, 5:4.
U splitskom finalu dječaci Adriatica pobijedili su vršnjake s Poljuda, 2:1.

Sve pojedinačne nagrade pripale su igračima pobjedničkog Adriatica. Nagradu za najboljeg igrača Ivi Fradeliću uručio je Ante Ljubičić, tajnik grada Solina, a najboljem vrataru Marulu Bebiću nagradu je uručio trener Sloge Siniša Jalić. Nagradu najboljem strijelcu Juri Vrdoljaki (Adriatic) i Marinu Puli (Pomak) uručio je golgeter županijske lige Mario Marović.
Nagradu za treće mjesto kapetanu Adriatica je uručio Ivo Bućan, predsjednik MO Mravince, za drugo mjesto Hajduku nagradu je uručio Dino Knezović, tajnik NSŽSD, a prvo mjesto Adriaticu nagradu je uručio predsjednik HNK Sloga dr. Zdravko Perko.

U11: Adriatic u finalu dobio vranjički Omladinac

Polufinala su igrali: Opatija – Omladinac 0:1, Adriatic – Primorac (S) 7:0.
Za treće mjesto borba se vodila između Primorca i Opatije, 4:3, a u finalu Adriatic je pobijedio vršnjake vranjičkog Omladinca, 2:1.

Nagradu najboljem vrataru Marinu Juriću (Omladinac) uručio je njegov otac Mario Jurić, predsjednik NK Omladinac. Najefikasniji i najbolji igrači su iz pobjedničkog sastava, strijelcu Roku Jurjeviću uručio je također Mario Marović, a najboljem igraču Marku Okuki nagradu je uručio Ante Ljubičić.

U uzrastu U11 nagradu za treće mjesto Primorcu iz Stobreča uručio je Ivo Bućan, predsjednik MO Mravince, drugoplasiranom Omladincu nagradu je uručio Dino Knezović, a za prvo mjesto Adriaticu nagradu je uručio Tihomir Bečko dogradonačelnik Solina.
Liječnik turnira bio je dr. Krešimir Mustapić, sve utakmice na turniru sudili su Ivan Taraš, Luka Milina, Damir Jokić, Srečko Pleština i Budimir.

Programom dodjele je vodio novinar Vedran Očašić. Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju Mravinčana a prodefiliralo je oko tisuću sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja a bilo je i suza. Sve čestitke organizatorima na čelu s predsjednikom organizacijskog odbora dr. Zdravkom Perkom i direktorom turnira Vickom Bućanom.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1072 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr