Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 29 Lipanj 2018 06:56

Judašica Solina Ana Viktorija Puljiz viceprvakinja Europe

Judašica Solina Ana Viktorija Puljiz viceprvakinja Europe Dragan Crnov i Ana Viktorija Puljiz sa srebrnom medaljom

Kadetsko EP - Sarajevo 2018.

SARAJEVO/SOLIN – Solinom, drevnim gradom na Jadru brzo se proširila radosna vijest Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) ponovno je polučila uspjeh na europskom prvenstvu. U Sarajevu 28. lipnja 2018. osvojila je srebro na EP. Judašica Solina je prošle godine tako već u prvoj godini kadetkinja došla do europskog zlata, pod vodstvom svog klupskog trenera i trenera hrvatskih reprezentacija Dragana Crnova, na EP u Litvi.

Prvi dan natjecanja u Sarajevu na Europskom kadetskom prvenstvu donio je i prvu medalju za hrvatsku reprezentaciju. Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg), članica JK Solin, osvojila je srebro i tako upisala još jednu europsku medalju!

Kao prva nositeljica Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) opravdala je taj status odličnim predstavama od samog početka natjecanja. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, za četvrtfinale je wazarijem svladala Mađaricu Krizu. Mlada Solinjanka je osigurala polufinale wazarijem protiv Ukrajinke Bordinskykh (UKR), a isti ishod je bio u borbi za finale, samo se suparnica promijenila. Ovog puta je na wazari pala Talijanka Drago.
Obranu naslova europske prvakinje Puljiz je imala protiv Muminoviq iz Kosova, koja je na isteku prve minute finala iznenadila hrvatsku judašicu i ipponom došla do zlata. Puljiz je tako nastavila s osvajanjem medalja na najvećoj europskoj pozornici te je nakon zlata iz 2017., dodala ovogodišnje srebro.

– Presretan sam što smo opet pokazali kvalitetu rada u Solinu i osvojili još jednu medalju na europskom prvenstvu. Ova medalja je zlatnog sjaja jer je osvojena nakon ozljede i to je čini posebnom. Radi se o ozljedi ramena iz svibnja, nakon čega je bila tri tjedna out. Uz to, u Poreču je zadobila ozljedu lakta, koja je još uvijek postojana, ali uz pomoć našeg fizioterapeuta, Denisa Beljića, ozljeda je dobro izolirana – rekao je trener Dragan Crnov.

I druge dvije hrvatske predstavnice, Lara Cvjetko (57 kg) i Katarina Krišto (63 kg)) imaju kvalitetu za medalju, a Cvjetko je to već i potvrdila prošle godine, osvojivši zlato na Europskom prvenstvu u Litvi.

U muškoj konkurenciji nastupaju Augustin Marković (do 73 kg) i Mate Šušić (do 90 kg). Danas, u petak, nastupaju Cvjetko, Krišto i Marković, dok u subotu na tatami izlazi Šušić

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1262 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr