Ispiši ovu stranicu
Petak, 29 Lipanj 2018 08:41

SKEET: U povodu Dana državnosti održano natjecanje u lovačkom trapu i parkuru

Povodom Dana državnosti proteklog vikenda u organizaciji SK Voljak održan je tradicionalni turnir u gađanju letećih meta u disciplini lovački trap i parkur.

Dugi niz godina SK Voljak na ovaj način svečano obilježava naš nacionalni praznik, te odaje priznanje svima koji su pridonijeli stvaranju Hrvatske države. Prigodnim govorom turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Solina Ivica Rakušić i predsjednik Solinske zajednice sportova Nikola Tokić. I ove godine grad Solin, Solinska zajednica sportova bili su generalni pokrovitelji ovog turnira te na taj način pokazali svoja nastojanja da se ovaj dan svečano i sportski proslavi i da se ne zaboravi na sve žrtve koje su pale u stvaranju "Lijepe naše".

U sportskom dijelu proslave Dana državnosti nastupilo su 32 strijelca-lovca s ukupno 7 ekipa. Postignuti su slijedeći rezultati.

EKIPNO:

1. SK Nevera- A ,Novalja 135 meta
2. SK Voljak, Solin 133 mete
3. SK Nevera - B, Novalja 121 meta
4. LD Drniš, Drniš 109+1 meta
5. Ekipa Zubatac.Tisno 109 meta
6. SK Omiš, Omiš 108 meta
7. SK Split, Split 95 meta

POJEDINAČNO:

1. Pave Granić 70 meta
2. Elvis Gospić 67 meta
3. Stjepan Cvitković 66+4 mete
4. Goran Podrug 66+3 meta
5. Petar Vuletić 66+0 meta
6. Ante Matak 65 meta

U ovom kolu bila je izrazito jaka konkurencija kako u ekipnom tako i u pojedinačnom dijelu natjecanja. U prilog tome je pokazatelj da se sa 44 pogođene mete trebalo dodatno raspucavati kako bi se ušlo u finale. Obzirom da se u finale ulazilo sa 48,47,45/50 pogođenih meta , konačnu pobjedu nije bilo lako postići, ali s ostvarenih maksimalnih 25 pogođenim meta mladi talentirani strijelac u usponu Pave Granić ostvario je ukupno 70 pogođenih meta što je ujedno i najveći dosadašnji rezultat u ovim natjecanjima i time uvjerljivo osvojio 1. mjesto.

- Prema ostvarenim rezultatima, slijedeće izborno natjecanje za članove lovačkog saveza Splitsko dalmatinske županije koje će se održati 14. srpnja 2018. u 8.00 sati na streljani SK Voljak bit će jako zanimljivo i trebati će dosta truda da se u ovakvoj konkurenciji izbori pravo nastupa u selekciji LSSDŽ kazao je Damir Katić alfa i omega SK Voljka koji se ovom prilikom zahvalio u ime kluba pokroviteljima i sponzorima koji su svojim donacijama pridonijeli uspješnoj organizaciji ovog turnira.

D.K.

 

 

Pročitano 1369 puta