Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 21 Rujan 2018 11:55

Upriličen prijem za viceprvaka svijeta Petra Goršu i trenera Sinišu Viteza

Upriličen prijem za viceprvaka svijeta Petra Goršu i trenera Sinišu Viteza Foto: Jakov Teklić

U četvrtak 20. rujna gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić upriličili su svečani prijem za sportaša, člana najuspješnijeg solinskog kluba Streljačkog društva Dalmacijacement, najboljeg hrvatskog strijelaca puškom Petra Goršu.

Naime, hrvatski reprezentativac Petar Gorša je na nedavno održanom 52. Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji ostvario izvrstan rezultat i te ne samo izvrstan već senzacionalan. Naime Gorša je osvojio dvije srebrne medalje u korejskom Changwonu.

Nakon što je postao svjetski viceprvak u zračnoj pušci, Gorša je ponovio uspjeh osvojivši drugo srebrno odličje u disciplini 3 x 40 trostav (50 metara).

Ovo je za Goršu i hrvatsko streljaštvo jedinstven i fenomenalan uspjeh. Gorša je na ovom Svjetskom prvenstvu pokazao kako je trenutno jedan od najboljih svjetskih strijelaca. Ovim uspjehom na SP u Južnoj Koreji Petar Gprša je ostvario i kvotu za svoje četvrte Olimpijske igre u Tokiju.
- Osvajanje dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u dvije različite discipline jednostavno je nevjerojatno. Borio sam se na početku finala, ali što se sve više bližio kraj finala i uz pomoć svog trenera Siniše Viteza rezultat je bio izvrstan – kazao je Gorša na prijemu.
Za izvrstan Goršin rezultat sve čestitke zaslužuje i njegov trener Siniša Vitez. – Moj trener mi je nezamjenjiva podrška – kazao je Gorša – Kada sam u krizi, za njega nije bitan rezultat već moj psihički stav, a to mi je jako bitno na crti – kazuje Gorša.

Trener SD Dalmacijacemnt i trener hrvatske reprezentacije Siniša Vitez govori kako je Petar jedan izuzetno posvećen sportaš koji ulaže ogroman trud i rad u svoje rezultate. – Njegovi treninzi znaju trajati od pet do šest sati dnevno bez prekida – kazuje trener Vitez.

Tijekom prijema Gorša i Vitez su se zahvalili Gradu Solinu na materijalnoj pomoći za odlazak na prvenstva, a dogovorena je i pomoć pri kupnji elektronskih meta.

Gradonačelnik Ninčević uz čestitke Gorši i Vitezu je kazao- Zahvaljujem Vama i klubu SD Dalmacijacement što ste još jednom na najbolji način promovirali svoj klub i grad Solin – kazao je gradonačelnik Ninčević te dodao - Zbog toga, trebamo i želimo vam dati veliku podršku. Grad Solin će vas i dalje podupirati u vašem daljnjem radu.

 

 

Pročitano 1417 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr