Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 26 Listopad 2018 10:51

1. ŽNL NA ŽSD: U subotu solinski gradski El clasico Omladinac - Sloga

1. ŽNL NA ŽSD: U subotu solinski gradski El clasico Omladinac - Sloga Predsjednici Zdravko Perko i Mario Jurić

Raspoloženi predsjednici klubova Jurić i Perko

VRANJIC – Ogled solinskih gradskih županijskih prvoligaša Omladinca iz Vranjica i Sloge iz Mravinaca je poprimio popularni naziv El Clasico, jer je minijatura nogometnog derbija između Reala i Barcelone. Slijedeće ogled je u 9. kolu 1.ŽNL NS županije Splitsko-dalmatinske, u subotu 27. listopada 2018., s početkom u 15 sati u Vranjicu. Sloga je pod vodstvom trenera Siniše Jalića na vrhu tablice s 20 bodova, a Omladinac pod vodstvom Valentina Roglića je osmi s 12 uknjiženih bodova. Vranjičani su sve tri pobjede ostvarili u gostima, a na domaćem travnjaku u SC Kava tri puta su odigrali neodlučno ove sezone. Očekuje se dobra posjeta, jer susjedni drugoligaš Solin igra u nedjelju protiv Osijeka II.

Predsjednik Omladinca iz Vranjica Mario Jurić, je optimistično raspoložen ali bez velike euforije:  
- Ovo je gradski derbi susjeda i prijatelja. Mi smo momčad, koja se uvijek želi nadigravati a ova utakmica ima dodatnu draž, jer nam dolazi vodeći na tablici i to bez poraza. Kakav bi ja bio predsjednik kluba kad ne bih želio pobjedu, protiv svakog suparnika na bilo kojem terenu. Ipak smo mi domaćini. Po svemu sudeći, to bi trebao biti uistinu jedan lijepi sportski događaj, na kojemu očekujemo puno gledatelja ne samo iz Vranjica, Mravinaca i Solina, a sve kako i dolikuje pravom solinskom El Clasicu!

- U subotu idemo na gostovanje kod našeg gradskog rivala i naših dragih sportskih prijatelja. Nastojat ćemo pružiti dobru partiju i da svi zajedno uživamo u nogometu – rekao je predsjednik Sloge dr. Zdravkom Perkom, koji će u subotu u Kavi predvoditi svoje Mravinčane.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 576 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr