Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 07 Studeni 2018 09:18

ATLETIKA (Maraton): Solinjanin Jakov Teklić nakon Kineskog zida i St. Peterburga

ATLETIKA (Maraton): Solinjanin Jakov Teklić nakon Kineskog zida i St. Peterburga Jakov Teklić sa suprugom Matijom za vrijeme utrke u Reykjaviku

U nedjelju Jakov Teklić trči u Las Vegasu

Iz moje kategorije jedini u Europi ganjam svjetske maratone

Hrvatski maratonac Solinjanin Jakov Teklić, rođen 1951. godine, član splitskog MK Marjan, nastavlja i ove godine dobru formu, u konkurenciji preko 65 godina. Nakon što je 20. svibnja 2018., istrčao je polu maraton na Kineskom zidu, a 21. srpnja u St. Peterburgu, otputovao je u Las Vegas gdje se u nedjelju 11. studenog održava poznati svjetski maraton.

- Veliko iskušenje je bio polu maraton na Kineskom zidu, za mene teže istrčati nego dva maratona. Maraton Bijele noći u Sankt Peterburgu u Rusiji sam izvrsno odradio, no Berlin sam morao preskočiti ali bio sam lani. Sa mnom u Las Vegas ide moj bivši radni kolega iz Makedonije – rekao je neumorni Jakov Teklić, koji u 2019. najavljuje:

- Usredotočen sam na Barcelonu 10. ožujka, te London 28. travnja. Tri puta mi je London propadao. Prvi put zbog poslovnih obveza, drugi put zbog operacije meniska a treći put zbog krštenje unuka, mog nasljednika Tome. Maraton u Londonu mi nedostaje za puni svjetski Top 10 i za šest najjačih maratona. Iz moje kategorije jedini u Europi ganjam svjetske maratone. Sad nam je limit šest sati a ja istrčim za 4,5 sati. Ostaje na kraju iskušenje Antarctic u 70 godini. Do sada sam istrčao 71 svjetski maraton, a jubilarni 75. ću proslaviti prije 75. godine života – s osmijehom je rekao Jakov.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 921 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr