Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 07:57

KOŠARKA – ŽKK SALONA: Krenule i mlađe kadetkinje

KOŠARKA – ŽKK SALONA: Krenule i mlađe kadetkinje Malene košarkašice ŽKK Salona

Prošlog vikenda, 1. i 2. prosinca 2018. je počela međužupanijska košarkaška liga za mlađe kadetkinje. Mlade Solinjanke gostovale su u Vodicama: ŽKK VODICE - ŽKK SALONA 65:50.

 

Sastav ŽKK Salona: Sara Maretić, Lucija Lovrić 8, Natali Jakelić, Marina Mornar 7, Mia Ban 2, Petra Lozina, Dora Dabelić 4, Nina Lauš 9, Leonarda Perić, Josipa Tenžera.

- Salona je prvu utakmicu gostovala kod jakih Vodičanki, brzih i agresivnih cura, i prepoznatljive su po tome, kako od najmlađih tako do seniorki. Moje cure su ušle loše u utakmicu, preplašeno i sa respektom. Vodičanke su igrale presing po cijelom terenu ,nakon početnih minuta dok se nisu prilagodile i poslušale savjete igrale su bezglavo, izgubljeno ali kasnije nakon ukazanih informacija sve se promijenilo. Salona je došla u egal, odgovorile na presing i zabijala i proigrala i povela. Nakon vodstva Vodice odustaju od presinga i igraju čovjeka ali agresivno na pola terena. Naše dvije važne igračice izlaze sa pet osobnih pogrešaka te se tu rezultat topi i nismo imali adekvatnu zamjenu pa sam uvela djevojčice 2006. godište kojima je ovo i prva službena utakmica. Kao trenerica sam jako zadovoljna rezultatom i prikazanim učinkom na terenu cura koje sam prije mjesec dana sastavila u jednu ekipu i koje su imale sveukupno četiri zajednička treninga. Ova utakmica je bila izvrsna i rezultat jer smo očekivali veliki poraz. Ovo mi je dodatni motiv kao i djevojkama, koje su vidjele da mogu igrati i s jakim suparnicama – rekla je trenerica Salone Damira Fredotović.

U subotu 8. prosinca 2018. u Solin stiže još jedna agresivna i kvalitetna ekipa iz Splita KAŽL (Košarkaška akademija Žane Lelas). U 12 sati na Arapovc pozivaju se svi prijatelji, roditelji i košarkašice da dođu podržati mlađe kadetkinje Salone, a u 16 sati seniorke igraju protiv FSV s kojima dijele prvo mjesto.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 556 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr