Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 08:42

ATLETIKA (Maraton): Solinjanin Jakov Teklić nakon Kineskog zida i St. Peterburga

ATLETIKA (Maraton): Solinjanin Jakov Teklić nakon Kineskog zida i St. Peterburga Maratonac Jakov Teklić u Las Vegasu

 Jakov istrčao i polu maraton u Las Vegasu

Hrvatski maratonac Solinjanin Jakov Teklić, rođen 1951. godine, član splitskog MK Marjan, premda nedovoljno oporavljen istrčao je polu maraton u Las teklic lv usa 12 2018Vegasu u konkurenciji preko 65 godina. Nakon što je 20. svibnja 2018., istrčao polu maraton na Kineskom zidu, a 21. srpnja maraton u St. Peterburgu, u Las Vegasu nastupio je među poznatim svjetskim maratoncima.

- U Las Vegasu sam istrčao polu maraton, zbog trna na peti nisam mogao maraton i zbog toga nosim uloške. Zbog problema s petom preskočio sam ranije dva svjetska maratona s popisa 50 najpoznatijih. U Las Vegasu potpora mi je bio moj bivši radni kolega u Njemačkoj Jovan Trajkovski iz Makedonije. Nosim izvrsne domove nakon šest dana provedenih u Las Vegasu. U međuvremenu i jedan dan izleta avionom u Los Angeles, nažalost u vrijeme velikih požara, sveukupno razočaran sam tim izletom. Maratonske utrke u Las Vegasu su po organizaciji među četiri u svijetu, mislim na Berlin, London, New York i Boston.

Trči se po noći uz sva ona poznata osvjetljenja, glazbu, osvježenja, sve se trči po središtu grada, svugdje je živo, veselo,…, uz gromoglasno navijanje i vrištanje. Ovo je peti put da sam bio jedini iz Hrvatske, nakon Ria de Janeira, Sidneya i Honolulija na Havajima – rekao je neumorni Jakov Teklić, koji u 2019. najavljuje:
- Usredotočen sam na već bukirane Barcelonu 10. ožujka, London 28. travnja i Copenhagen 19. svibnja 2019. U planu su mi slijedeću godinu Novi Zeland i slapovi Niagare, te naravno London. Tri puta mi je London propadao, a nedostaje mi za puni svjetski Top 10 i za šest najjačih maratona. Sve ovo je vezano za sponzorske projekte. Iz moje kategorije jedini u Europi ganjam svjetske maratone. Sad nam je limit šest sati a ja istrčim prije četiri i pol sata. Nema opuštanja, do nove godine su na rasporedu domaće utrke, mislim istrčati Crikvenicu, Božićnu utrku u Splitu, te Novogodišnju u Dubrovniku ili Varaždinu, prije ovu drugu koju nisam istrčao – s osmijehom je rekao Jakov Teklić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 503 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr