Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 21 Prosinac 2018 09:30

NK SOLIN: Vratar Antonio Guć opravdao povjerenje u tri posljednja kola

U Solinu osjetio slast drugoligaškog debija

U susjedskom derbiju u posljednjem jesenskom kolu 2.HNL između Dugopolja i Solina mladi vratar nogometnog drugoligaša Solina Antonio Guć (22) jedan je od najzaslužnijih za netaknutu mrežu i osvojeni bod, protiv kluba u kojem je završio juniorski staž. Nakon deset utakmica na vratima Solina je u posljednja tri kola zamijenio nešto mlađeg kolegu Ivana Jelića (21),
- Nakon deset kola ukazano mi je povjerenje. Rezultat je pao i trener Jurić mi je dao šansu tri utakmice, jer sam radom, pristupom i treninzima to vratar antonio guczaslužio. S kolegom Ivanom Jelićem sam super, još od juniorskih dana u Dugopolju, kada smo igrali drugu i prvu juniorsku ligu pod paskom bivšeg vratara Tončija Bilića. Podrška smo jedan drugome. Moj debi je bio u Lučkom, izgubili smo 2:0, potom protiv Zadra u Solinu, 2:2, i 0:0 u Dugopolju. Po meni dobro je bilo u Lučkom a ove dvije vidjeli ste. Od četiri primljena pogotka dva su nažalost bili autogolovi. Zadnja utakmica u Dugopolju bila je teška na teškom terenu. Vidljivo je bilo da su bodovi potrebni obojici i nije se željelo riskirati. Istina je, imao sam malo više posla od kolege Ćubića, a bilo smo dobri obojica, jer nismo primili gol – počeo je priču vratar Antonio Guć.
Premda je u Dugopolju završio juniorski staž, drugoligašku slast je osjetio sa Solinom, nakon nekoliko sezone branjenja u nižerazrednim klubovima.
- Do kadeta sam bio član Splita zatim Dugopolja do seniora. Tada su doveli Borisa Bačka i Josipa Radića, bio sam treći vratar i želio sam braniti i skupljati utakmice. Zato je moj put do Druge lige malo zaobilazan. Polu sezona u tada četvrtoligašu Uskoku a zatim dvije i pol u trećeligašu Hrvacama. Prošlo ljeto došao sam na poziv čelnika Solina i nisam pogriješio, odlično mi je ali nažalost zimujemo na posljednjem mjestu.

O trenutnom redoslijedu kluba, statusu i planovima kaže:
- Svjesni smo važnosti situacije. Dobro radimo i dosta razgovaramo gradeći optimizam i igru za priželjkivani rezultat. Zasigurno smo bolji nego što pokazuje plasman na ljestvici, stoga i nama mora doći nagrada za uloženi rad. Osobno sam zadovoljan pripremama i treninzima, a mislim da su treneri Mladen Jurić i Hrvoje Višić zadovoljni sa mnom, i dali su mi priliku. Kolega Ivan Jelić mi je također velika potpora i odlično se slažemo, kao i naš junior Robert Milaković, koji je na posudbi u Jadranu iz Tućepa. Stoga je naš trener vratara Višić treći ako zatreba, a on je pravi profesionalac, i treninzi su mu suvremeni i odlični za napredak. Nakon završene škole za računalnog strojarskog tehničara nisam nastavio studirati nego posvetio sam se nogometu.

Svi sportaši imaju nekog uzora, a Antonio ima dvojicu:
- Kao i uvijek do sada, najviše sam zahvalan Bogu, najveću snagu pronalazim u vjeri i nadam se da će ovaj uspjeh potrajati. Moj vratarski uzor je Dragan Stojkić, s kojim sam radio ranije privatno. Prenio mi je dosta svoga znanja i savjeta, i želim mu sreću u Rudešu. No, najveći životni uzor mi je svakako moj brat Alen, nekadašnji napadač Solina, Slavena Belupa, Šibenika, Dugopolja, Uskoka, te dvije sezone u Maleziji. On je stariji od mene 15, a od sestre čak 18 godina, i od prvog dana najveća mi je potpora. Sad je Alen uspješan trener Uskoka ali nije me zvao u Klis. Možda se nekada susretnemo ali na suprotnim stranama – zaključio je s osmijehom Antonio Guć.
Jedno je sigurno Solin ima dva mlada izvrsna vratara, Ivana Jelića (21) i Antonia Guća (22), a za vrat im puše još mlađi Robert Milaković (18). Zasigurno slatke brige trenera Solina za poziciju br. 1.

Miro Podrug / Solinska kronika

 

 

Pročitano 770 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr