Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 15 Veljača 2019 08:43

2.HNL: Solinski drugoligaš nakon pet provjera bez poraza

2.HNL: Solinski drugoligaš nakon pet provjera bez poraza Solinska dica, Ninčević, Pavlinović, Čeko i Mrković (Foto: Miro Podrug)

Trener Pavić zadovoljan nakon pet tjedana

Čeka nas težak posao na proljeće u borbi za ostanak dobro bi nam došlo još neko pojačanje, makar zdrava konkurencija – rekao je trener Pavić.

Nogometni drugoligaš Solin, pod vodstvom novog trenera Borisa Pavića, tijekom zimskih priprema odigrao je pet prijateljskih utakmice bez poraza. U prvoj su odigrali neodlučno sa Zrinjskim iz Mostara (1:1), a slijedeće tri su pobijedili, BŠK Zmaj (3:0) i Zadar (2:1) u Solinu, te Hrvace (1:0) u Vranjicu. U nedjelju, 10. veljače 2019., odigrali najjača provjeru uz Jadro, neodlučno 0:0 protiv Varaždina. Utakmice prvog kola županijskog Kupa na rasporedu je u nedjelju 17. veljače, protiv županijskog ligaša Postira-Sardi na Braču.

- Plan je odigrati još jednu utakmicu nakon kupa do početka nastavka prvenstva, koje počinje 2. ožujka s Međimurjem u Solinu. U kontaktu sam sa kolegom Balajićem, da odigramo s Dugopoljem, jer međusobno igramo tek u posljednjem prvenstvenom kolu. Nismo u mogućnosti uz Jadro, jer od 11. veljače u tijeku je saniranje terena. Znači za generalku moramo se snaći, jer je upitno i vrijeme za u Dugopolju. Želimo izbjeći teren s umjetnom podlogom, u suprotnom odigrati ćemo međusobno na našem pomoćnom u Vranjicu – rekao je trener Boris Pavić.

Tijekom priprema Solinu, koje su započeli 9. siječnja, su pristupili napadač Krešimir Luetić povratnik iz Lučkog, lijevi bočni igrač Uranije Josip Tomas i Petar Spajić iz Primorca. Od prije nekoliko dana na raspolaganju je bivši hajdukovac napadač Deni Jurić povratnik iz Slovenije.
- Prijelazni rok još nije gotov za nas, što se tiče dolazaka, pa i odlazaka. Nakon pet tjedana rada zadovoljni smo, ja i moji pomoćnici Filipović i Višić. Ponašanje je na visokoj razini. Kako nas čeka težak posao na proljeće u borbi za ostanak dobro bi nam došlo još neko pojačanje, makar zdrava konkurencija. Na sreću ozlijede su nas zaobišle osim Zoungrane, na utakmici sa Zadrom, preporučeno mu je mirovanju i njegovi su nastupi upitni. Sastav se polako profilira i dobro bi nam došla nakon Postira još jedna utakmica na dobrom terenu. Zimi je svima infrastruktura slična za pripreme i tu nema plakanja, snalazimo se i mi. Još jednom moram naglasiti nisam nezadovoljan prikazanim protiv Varaždina, premda je utakmica završila bez golova. Mnoge stvari smo vidjeli i ima još vremena, i raditi ćemo na poboljšanju – zaključio je trener Boris Pavić.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 404 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr