Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 08:34

TENIS: TK Dalmacijacement - Solin

TENIS: TK Dalmacijacement - Solin Stela Knez, TK Dalmacijacement - Solin

Mladom Juraju Šprungu i Stell Knez nove medalje

Dvoransko prvenstvo Stobreča do 12 godina pripalo je Juraju Šprungu, članu Teniskog kluba Dalmacijacement. Nakon dva sata i 45 minuta velike borbe Juraj Šprung je u finalu nadigrao Splićanina Mateja Sikiricu, 4:6, 6:1, 6:3. Nakon četvrtfinala na Dvoranskom PH u Osijeku, Juraj je nastavio sa dobrim igrama i već na slijedećem dvoranskom turniru ponio je titulu najboljeg.

Dvoransko prvenstvo Dalmacijacement do 14 godina završeno je odličnim finalnim susretima. U finalu djevojčica Chiara Jerolimov iz Zadra bila je bolja od Ive Mikulić iz Splita (6:4, 6:3). Treće mjesto su podijelile Katarina Filipović, članica solinskoga kluba, i Tia Tomaš (MAR).
Kod dječaka, u susretu prepunom preokreta, Lovre Hirons iz Splita na kraju je slavio pobjedu nad Kristijanom Tumbas Kajgom (Poljska), 7:6(5), 6:3. Treće mjesto su podijelili Juraj Šprung (DC) i Nikola Smolčić (ST).

Stella Knez iz Solina ostvarila je nove pobjede na turnirima iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Na otvorenom prvenstvu TK Stobreč, turnir iz kalendara HTS-a za dječake i djevojčice do 16 godina, koji se održavao od 9. do 12. ožujka 2019. Stella je osvojila prvo mjesto u singlu. U polufinalnom meču Stella je bila bolja od Klare Sokanović (6:1, 6:1), a u finalu od Nore Žuvela iz Splita (0:6, 6:4, 6:3).

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1164 puta